Ψητά λαχανάκια Βρυξελλών
Λαμπερά, φρέσκα και γευστικά. Έτοιμα για το τέλειο συνοδευτικό πιάτο.
Υλικά
- 450 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
Seasoning με λεμόνι και παρμεζάνα (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, + 2 κ.γ. ξύσμα
- 1 κ.σ. τυρί Παρμεζάνα, τριμμένο
- 1 κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
- Φύλλα μαϊντανού, για γαρνίρισμα
- 1 πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C. Απλώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Κόψτε τα λαχανικά Βρυξελλών στην μέση και πασπαλίστε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και απλώστε πάνω στην λαδόκολλα.
Ψήστε για 20 – 30 λεπτά ή μέχρι να είναι τρυφερά και ροδαλά. Η ώρα ψησίματος θα εξαρτηθεί από το μέγεθος των λαχανικών σας.
Αν θέλετε, ανακατέψτε τα λαχανάκια Βρυξελλών με χυμό λεμονιού, ξύσμα, Παρμεζάνα και φύλλα θυμαριού. Γαρνίρετε με μαϊντανό και νιφάδες κόκκινου πιπεριού.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment