arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Ψητά παντζάρια με dressing πορτοκαλιού και τυρί


Αυτά τα ψητά παντζάρια είναι ένα υπέροχο πιάτο που μπορείτε να απολαύσετε όλο τον χρόνο.
Ψητά παντζάρια με dressing πορτοκαλιού και τυρί

Vegetarian

Ψητά παντζάρια με dressing πορτοκαλιού και τυρί


Ψητά παντζάρια με dressing πορτοκαλιού και τυρί

Η προσθήκη φρέσκων βοτάνων και τυριού, δίνει επιπλέον γεύση!

Υλικά

  • 3 μεσαία χρυσά παντζάρια
  • 3 μεσαία φρέσκα παντζάρια
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού
  • 1 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3 κ.σ. κατσικίσιο τυρί, τριμμένο
  • 2 κ.σ. ηλιόσπορους

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 205 C. Τρίψτε τα παντζάρια και κόψτε την κορυφή τους, περίπου 2,5 εκατοστά. Στη συνέχεια τοποθετείστε τα σε αλουμινόχαρτο. Τυλίξτε τα και βάλτε τα πάνω σε λαδόκολλα. Ψήστε μέχρι να είναι τρυφερά, για 55 – 65 λεπτά. Ανοίξτε το αλουμινόχαρτο προσεκτικά, αφήνοντας την θερμότητα να βγει.

Μόλις κρυώσουν, ξεφλουδίστε τα και κόψτε τα σε φέτες. Μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβίρισματος. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, πορτοκαλιού και το αλάτι. Ανακατέψτε. Ενώστε τον μαϊντανό, το φασκόμηλο, το σκόρδο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Πασπαλίστε πάνω από τα παντζάρια. Γαρνίρετε με κατσικίσιο τυρί και ηλιόσπορους. Σερβίρετε όσο είναι ζεστά ή κρύα!

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.tasteofhome.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.