Ψητά παντζάρια με dressing πορτοκαλιού και τυρί
Η προσθήκη φρέσκων βοτάνων και τυριού, δίνει επιπλέον γεύση!
Υλικά
- 3 μεσαία χρυσά παντζάρια
- 3 μεσαία φρέσκα παντζάρια
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- 1 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 3 κ.σ. κατσικίσιο τυρί, τριμμένο
- 2 κ.σ. ηλιόσπορους
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 205 C. Τρίψτε τα παντζάρια και κόψτε την κορυφή τους, περίπου 2,5 εκατοστά. Στη συνέχεια τοποθετείστε τα σε αλουμινόχαρτο. Τυλίξτε τα και βάλτε τα πάνω σε λαδόκολλα. Ψήστε μέχρι να είναι τρυφερά, για 55 – 65 λεπτά. Ανοίξτε το αλουμινόχαρτο προσεκτικά, αφήνοντας την θερμότητα να βγει.
Μόλις κρυώσουν, ξεφλουδίστε τα και κόψτε τα σε φέτες. Μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβίρισματος. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, πορτοκαλιού και το αλάτι. Ανακατέψτε. Ενώστε τον μαϊντανό, το φασκόμηλο, το σκόρδο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Πασπαλίστε πάνω από τα παντζάρια. Γαρνίρετε με κατσικίσιο τυρί και ηλιόσπορους. Σερβίρετε όσο είναι ζεστά ή κρύα!
Καλή απόλαυση!
Leave a comment