arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Ψητά παντζάρια με εσπεριδοειδή


Θα αγαπήσετε αυτά τα παντζάρια που είναι μαριναρισμένα σε σως από εσπεριδοειδή.
Ψητά παντζάρια με εσπεριδοειδή

Vegetarian

Ψητά παντζάρια με εσπεριδοειδή


Ψητά παντζάρια με εσπεριδοειδή

Αυτή η συνταγή θα είναι ένα υπέροχο συνοδευτικό σε κάθε τραπέζι, ακόμα και σε γιορτινό.

Υλικά

 

Topping:

  • Τυρί φέτα
  • Καρύδια ή φιστίκια, ψιλοκομμένα

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 205 βαθμούς C.

Τοποθετείστε κάθε παντζάρια σε ένα κομμάτια αλουμινόχαρτο και πασπαλίστε με ελαιόλαδο, ανθό αλατιού και πιπέρι. Τυλίξτε τα παντζάρια σε αλουμινόχαρτο και ψήστε πάνω σε μια λαδόκολλα για 35 – 60 λεπτά ή μέχρι να είναι τρυφερά. Η ώρα εξαρτάται από το πόσο φρέσκα και μεγάλα είναι. Αφαιρέστε τα παντζάρια από τον φούρνο, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και αφήστε τα να κρυώσουν. Μόλις είναι αρκετά δροσερά, ξεφλουδίστε.

Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή, κόψτε μεγάλες λωρίδες γύρω από το πορτοκάλι. Κόψτε το ¾ του πορτοκαλιού σε κομμάτια και κρατήστε το άλλο ¼ για στύψιμο.

Κόψτε τα παντζάρια σε κομμάτια 2,5 εκ. και τοποθετείστε τα σε ένα μπολ. Αν χρησιμοποιείται κίτρινα και κόκκινα παντζάρια, τοποθετείστε τα σε χωριστά μπολ ώστε τα κόκκινα να μη βάψουν τα κίτρινα.

Πασπαλίστε με ελαιόλαδο και ξύδι και προσθέστε χυμό λεμονιού, χυμό πορτοκαλιού και λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε. Κρυώστε πριν σερβίρετε.

Δοκιμάστε πριν σερβίρετε και προσαρμόστε το αλάτι, το πιπέρι, το ξύδι, το πορτοκάλι ή το λεμόνι.

Σερβίρετε σε πιάτο μαζί με τα κομμάτια πορτοκαλιού και το πράσινο λαχανικό.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.loveandlemons.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.