Ψητά σπαράγγια με φέτα
Στην πραγματικότητα το ψήσιμο στα σπαράγγια βγάζει την γλυκιά τους γεύση και τα κάνει ένα τέλειο ταίρι για την αλμυρή φέτα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε με τυρί cottage, ricotta ή μοτσαρέλα.
Υλικά
- 24 σπαράγγια, πλυμένα και με καθαρισμένες άκρες
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Γενναιόδωρη πρέζα ανθό αλατιού
- Γενναιόδωρη χούφτα δυόσμο, ψιλοκομμένο + τα μικρά φύλλα για γαρνίρισμα
- 2 κ.σ. κάπαρη, πλυμένη και στεγνωμένη
- 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 200 γρ. φέτα, τριμμένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στην πιο υψηλή του θερμοκρασία. Ανακατέψτε τα σπαράγγια, το λάδι και το αλάτι σε ένα μπολ και απλώστε τα σε ένα ταψί, σε μια στρώση. Ψήστε στον φούρνο για 10 – 15 λεπτά. Το πόσο καλοψημένα τα θέλετε, είναι σύμφωνα με το δικό σας γούστο. Όσο πιο μαλακά, τόσο πιο γλυκά. Μόλις ψηθούν αφήστε τα σπαράγγια να κρυώσουν ή σκεπάστε τα αμέσως. Απλώστε τα υλικά από πάνω όσο είναι ακόμα ζεστά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε τον δυόσμο, την κάπαρη και το μαύρο πιπέρι με αρκετό ελαιόλαδο ώστε να μοιάζει με σως. Αφήστε αυτό το μείγμα πάνω στα σπαράγγια. Στύψτε τον χυμό λεμονιού και γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου και τριμμένη φέτα.
Απολαύστε!
Leave a comment