Σαλάτα ρυζιού με τόνο

Ένα απλό dressing από ξύδι κόκκινου κρασιού και ελαιόλαδου ενώνει υπέροχα τις γεύσεις.

Για μια καλύτερη γευστική εμπειρία, βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά πριν σερβίρετε.

Υλικά

  • 2 κούπες καστανό ρύζι, μαγειρεμένο
  • 200 γρ. τόνος, σε ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ντοματίνια, κομμένα στην μέσα
  • 1 κούπα παγωμένα μπιζέλια, ξεπαγωμένα και μαγειρεμένα ανάλογα με τη συσκευασία
  • ½ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κόκκινη πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
  • 170 γρ. μαριναρισμένες καρδιές αγκινάρας, κομμένες στην μέση
  • 2 μικρά αγγούρια – πίκλες
  • 1 μεγάλο χούφτα φρέσκο μαϊντανό

 

Dressing

 

Εκτέλεση

Προσθέστε το μαγειρεμένο ρύζι, τον τόνο, τα ντοματίνια, τα μαγειρεμένα μπιζέλια, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τις ψιλοκομμένες πίκλες και μια μεγάλη χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα μικρό μπολ ενώστε τα υλικά του dressing, δηλαδή ξύδι κόκκινου κρασιού, έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, πολτοποιημένο σκόρδο, ανθό αλατιού και μαύρο πιπέρι.

Περιχύστε το dressing πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε για να ενώσετε. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση σας.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.themediterraneandish.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post