Recipe ·
vegetarian ·
Ρύζι με μπρόκολο
Υλικά
- 1 μικρό κεφάλι μπρόκολο
Για το ρύζι με κόλιανδρο και lime
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια, σε κομμάτια
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- 2 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο, + ½ κούπας φύλλα
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού, + έξτρα για τη γεύση
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- ¼ κ.γ. κύμινο, + έξτρα για τη γεύση
- 1 λεμόνο, ξύσμα και χυμό
- 1 κούπα μαγειρεμένο καστανό ρύζι, προαιρετικά
Εκτέλεση
Αφαιρέστε όλα τα σκληρά μέρη από το μπρόκολο. Κόψτε το κλαράκι και τα μπουκετάκια σε κομμάτια 3 εκ.
Τοποθετείστε το στο μπλέντερ και «σπάστε» το σε μικρά κομμάτια που να μοιάζουν με ρύζι.
Βάλτε λίγο νερό σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέστε το μπρόκολο, τα κρεμμύδια, τον κόλιανδρο, το αλάτι και λίγο πιπέρι. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε για 1 λεπτό μέχρι να ζεσταθούν αλλά να έχουν έντονο πράσινο χρώμα. Αφαιρέστε από το τηγάνι και προσθέστε κύμινο, ξύσμα και χυμό λεμονιού. Προσθέστε το καστανό ρύζι, αν χρησιμοποιείται. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι και δοκιμάστε.
Leave a comment