Συνταγή για το τέλειο κουσκούς

Είναι έτοιμο σε μόλις 15 λεπτά και χρειάζεται λίγα υλικά. Αυτή η γρήγορη συνταγή θα γίνει ένα αγαπημένο συνοδευτικό στην πρωτεΐνη σας.

Υλικά

Για τη γεύση (προαιρετικά)

  • Μια πρέζα κύμινο (ή μπαχαρικό της επιλογής σας)
  • 1 – 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες και αλειμμένες με ελαιόλαδο
  • 2 πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • Φρέσκα βότανα της αρεσκείας σας (στη συνταγή έχει χρησιμοποιηθεί μαϊντανός και άνηθος)

 

Εκτέλεση

Προσθέστε το νερό σε μια κατσαρόλα. Στη συνέχεια προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι και βράστε το.

Ψήστε το κουσκούς. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε 1 – 2 κ.σ. νερό. Προσθέστε το κουσκούς και ανακατέψτε με μια ξύλινη σπάτουλα μέχρι να ροδίσει. Αυτό είναι ένα προαιρετικό βήμα αλλά θα δώσει στο κουσκούς μια τραγανή γεύση.

Στη συνέχεια, προσθέστε το κουσκούς μέσα στην κατσαρόλα και σβήστε τη φωτιά. Καλύψτε και αφήστε το για 10 λεπτά ή μέχρι να έχει απορροφήσει τελείως το νερό.

Ξεσκεπάστε και ανακατέψτε με ένα πιρούνι.

Μπορείτε να σερβίρετε το κουσκούς σκέτο ή να το ανακατέψετε με μπαχαρικά και βότανα για περισσότερη γεύση. Αν σας αρέσει, προσθέστε μια πρέζα κύμινο, σοταρισμένο σκόρδο, ψιλοκομμένα κρεμμύδια και άλλα φρέσκα βότανα της επιλογής σας. Μπορείτε επίσης να προσθέστε μια πρέζα κύμινο για τη γεύση.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.themediterraneandish.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post