Μανιτάρια Πορτομπέλο με ρεβίθια

Μπορείτε να διαλέξετε εσείς τα λαχανικά ανάλογα με την εποχή.

Υλικά:

  • ¼ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, τριμμένη
  • ¾ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ½ κ.γ. ανθός αλατιού
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • 425 γρ. ρεβύθια, βρασμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • 4 μεγάλα μανιτάρια Πορτομπέλο, χωρίς τα κοτσάνια
  • 450 γρ. φρέσκα σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 226 γρ. ντοματίνια

 

Μέθοδος:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 205 βαθμούς. Σε ένα μικρό μπολ ενώστε 6 πρώτα υλικά. Ανακατέψτε το μείγμα με τα ρεβύθια με 2 κ.σ. λάδι. Μεταφέρετέ το σε ένα ταψί. Ψήστε για 20 λεπτά.

Βουρτσίστε τα μανιτάρια με 1 κ.σ. από το μείγμα λαδιού. Προσθέστε τα στο ταψί. Ανακατέψτε τα σπαράγγια με τα ντοματίνια με το υπολοιπόμενο μείγμα λαδιού. Τοποθετείστε τα γύρω από τα μανιτάρια. Ψήστε μέχρι τα λαχανικά να είναι τρυφερά, για 15 – 20 λεπτά επιπλέον.

Πηγή: https://www.tasteofhome.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post