arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Μακαρόνια ολικής άλεσης με pesto από kale


Αυτό το γευστικό πιάτο είναι ένας υπέροχος τρόπος για να απολαύσετε τα πράσινα λαχανικά.
Μακαρόνια ολικής άλεσης με pesto από kale

Vegetarian

Μακαρόνια ολικής άλεσης με pesto από kale


Μακαρόνια ολικής άλεσης με pesto από kale

Επιπλέον, αποτελεί τέλειο μέρος μιας υγιεινής διατροφής.

Υλικά

  • 1 μεγάλο ματσάκι kale, να έχετε αφαιρέσει τα κοτσάνια και τις ρίζες
  • Ανθός αλατιού
  • 340 γρ. Μακαρόνια ολικής άλεσης
  • 1/3 κούπα ωμά φιστίκια
  • ¼ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 30 γρ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Μέθοδος

Μαγειρέψτε τα φύλλα του kale σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Μεταφέρετέ τα σε μια λαδόκολλα. Αφήστε το νερό να βράζει και αφήστε το kale να κρυώσει σιγά σιγά αφαιρώντας το νερό με τα χέρια σας.

Μαγειρέψτε τα μακαρόνια στο νερό που βράζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βάλτε στο μπλέντερ ή στο μίξερ τους ξηρούς καρπούς, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και 1/3 κούπα νερό, μέχρι αυτά να ομοιογενοποιηθούν. Προσθέστε το kale και 30 γραμμάρια παρμζάνας. Κάντε το μείγμα πουρέ και προσθέστε λίγο λίγο νερό, αν χρειάζεται. Μεταφέρετε το pesto σε ένα μεγάλο μπολ.

Στη συνέχεια, μεταφέρετε τα μακαρόνια στο μπολ με την σάλτσα πέστο. Προσθέστε το βούτυρο 1/3 από το υγρό των μακαρονιών μέχρι να δέσει η σάλτσα. Χωρίστε τα μακαρόνια σε πιάτα, προσθέστε λίγο περισσότερο τυρί και πιπέρι και σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.bonappetit.com/

 

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.