Μακαρόνια ολικής άλεσης με pesto από kale

Επιπλέον, αποτελεί τέλειο μέρος μιας υγιεινής διατροφής.

Υλικά

  • 1 μεγάλο ματσάκι kale, να έχετε αφαιρέσει τα κοτσάνια και τις ρίζες
  • Ανθός αλατιού
  • 340 γρ. Μακαρόνια ολικής άλεσης
  • 1/3 κούπα ωμά φιστίκια
  • ¼ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 30 γρ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Μέθοδος

Μαγειρέψτε τα φύλλα του kale σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Μεταφέρετέ τα σε μια λαδόκολλα. Αφήστε το νερό να βράζει και αφήστε το kale να κρυώσει σιγά σιγά αφαιρώντας το νερό με τα χέρια σας.

Μαγειρέψτε τα μακαρόνια στο νερό που βράζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βάλτε στο μπλέντερ ή στο μίξερ τους ξηρούς καρπούς, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και 1/3 κούπα νερό, μέχρι αυτά να ομοιογενοποιηθούν. Προσθέστε το kale και 30 γραμμάρια παρμζάνας. Κάντε το μείγμα πουρέ και προσθέστε λίγο λίγο νερό, αν χρειάζεται. Μεταφέρετε το pesto σε ένα μεγάλο μπολ.

Στη συνέχεια, μεταφέρετε τα μακαρόνια στο μπολ με την σάλτσα πέστο. Προσθέστε το βούτυρο 1/3 από το υγρό των μακαρονιών μέχρι να δέσει η σάλτσα. Χωρίστε τα μακαρόνια σε πιάτα, προσθέστε λίγο περισσότερο τυρί και πιπέρι και σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.bonappetit.com/

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post