Φαρφάλες με λαχανάκια Βρυξελλών και βασιλικό

Υλικά:

  • ¼ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ κ.γ. ανθός αλατιού
  • 220 γρ. κρεμμύδια
  • 220 γρ. μανιτάρια
  • 220 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
  • 1 κ.γ. δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 450 γρ. φαρφάλες (ή άλλα μακαρόνια της επιλογής σας)
  • ½ κούπα νερό που περισσεύει από τα μακαρόνια
  • ¼ κούπα τυρί Γκριγιέρ ή άλλο τις επιλογής σας
  • Χυμός λεμονιού
  • Φρέσκος βασιλικός
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι

 

Μέθοδος:

Σε μια βαθιά αντικολλητική κατσαρόλα ζεστάνετε λίγο νερό και προσθέστε το σκόρδο για 3 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέστε αλάτι, κρεμμύδια, μανιτάρια και λαχανάκια Βρυξελλών.

Μαγειρέψτε για ακόμη 5 λεπτά ή μέχρι να είναι τρυφερά. Προσθέστε το δενδρολίβανο και μαγειρέψτε για άλλα 2 – 3 λεπτά.

Στη συνέχεια, μαγειρέψτε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και φυλάξτε ½ κούπα νερό. Ανακατέψτε τα μακαρόνια, το νερό, το τυρί και τα λαχανικά.

Γαρνίρετε με χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, βασιλικό και μαύρο πιπέρι.

Συνταγή: https://www.goodhousekeeping.com/

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post