Φαρφάλες με λαχανάκια Βρυξελλών και βασιλικό
Υλικά:
- ¼ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- 220 γρ. κρεμμύδια
- 220 γρ. μανιτάρια
- 220 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
- 1 κ.γ. δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
- 450 γρ. φαρφάλες (ή άλλα μακαρόνια της επιλογής σας)
- ½ κούπα νερό που περισσεύει από τα μακαρόνια
- ¼ κούπα τυρί Γκριγιέρ ή άλλο τις επιλογής σας
- Χυμός λεμονιού
- Φρέσκος βασιλικός
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Μέθοδος:
Σε μια βαθιά αντικολλητική κατσαρόλα ζεστάνετε λίγο νερό και προσθέστε το σκόρδο για 3 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέστε αλάτι, κρεμμύδια, μανιτάρια και λαχανάκια Βρυξελλών.
Μαγειρέψτε για ακόμη 5 λεπτά ή μέχρι να είναι τρυφερά. Προσθέστε το δενδρολίβανο και μαγειρέψτε για άλλα 2 – 3 λεπτά.
Στη συνέχεια, μαγειρέψτε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και φυλάξτε ½ κούπα νερό. Ανακατέψτε τα μακαρόνια, το νερό, το τυρί και τα λαχανικά.
Γαρνίρετε με χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, βασιλικό και μαύρο πιπέρι.
Συνταγή: https://www.goodhousekeeping.com/
Leave a comment