Φαρφάλες με λαχανάκια Βρυξελλών και βασιλικό

Φαρφάλες με λαχανάκια Βρυξελλών και βασιλικό

Υλικά:

  • ¼ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ κ.γ. ανθός αλατιού
  • 220 γρ. κρεμμύδια
  • 220 γρ. μανιτάρια
  • 220 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
  • 1 κ.γ. δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 450 γρ. φαρφάλες (ή άλλα μακαρόνια της επιλογής σας)
  • ½ κούπα νερό που περισσεύει από τα μακαρόνια
  • ¼ κούπα τυρί Γκριγιέρ ή άλλο τις επιλογής σας
  • Χυμός λεμονιού
  • Φρέσκος βασιλικός
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι

 

Μέθοδος:

Σε μια βαθιά αντικολλητική κατσαρόλα ζεστάνετε λίγο νερό και προσθέστε το σκόρδο για 3 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέστε αλάτι, κρεμμύδια, μανιτάρια και λαχανάκια Βρυξελλών.

Μαγειρέψτε για ακόμη 5 λεπτά ή μέχρι να είναι τρυφερά. Προσθέστε το δενδρολίβανο και μαγειρέψτε για άλλα 2 – 3 λεπτά.

Στη συνέχεια, μαγειρέψτε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και φυλάξτε ½ κούπα νερό. Ανακατέψτε τα μακαρόνια, το νερό, το τυρί και τα λαχανικά.

Γαρνίρετε με χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, βασιλικό και μαύρο πιπέρι.

Συνταγή: https://www.goodhousekeeping.com/

 


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published