Μακαρόνια με δυόσμο και πέστο από αμύγδαλα
Υλικά
- 450 γρ. μακαρόνια πέννες
- 1 κούπα μαϊντανός
- ½ κούπα φύλλα δυόσμου
- ½ κούπα ψητά αμύγδαλα
- 1 πιπεριά jalapeño, χωρίς σπόρους και κομμένη σε κομμάτια
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 2 κ.σ χυμός lime
- ½ κούπα έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, + έξτρα για σερβίρισμα
- Ανθός αλατιού και πιπέρι
Εκτέλεση
Μαγειρέψτε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε τα μακαρόνια και μεταφέρετέ τα σε ένα μεγάλο μπολ. Την ίδια ώρα, ετοιμάστε το πέστο: σε ένα μπλέντερ ενώστε μαϊντανό, δυόσμο, αμύγδαλα, jalapeño, σκόρδο, χυμό lime και ¼ κ.γ. ανθό αλατιού. Ανακατέψτε μέχρι τα υλικά σας να είναι ψιλοκομμένα.
Καθώς τρέχει το μηχάνημα, προσθέστε ελαιόλαδο.
Ανακατέψτε τα μακαρόνια με το πέστο μέχρι να καλυφθούν καλά. Σερβίρετε με έξτρα λάδι, αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι, αν θέλετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment