Μακαρόνια με αβοκάντο και ντομάτα
Στο τέλος προσθέτετε και λίγη ρόκα για περισσότερα πράσινα λαχανικά.
Υλικά
Για τη σως
- 2 αβοκάντο, ξεφλουδισμένα και χωρίς κουκούτσι
- 130 γρ. αμύγδαλα, ψητά
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψημένες
- Μια χούφτα φρέσκο σπανάκι
- Χυμός από ½ λεμόνι
- 4 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Δόση νερό
- Πρέζα ανθό αλατιού
Για τα μακαρόνια
- 4 μερίδες μακαρόνια
- 150 γρ. λιαστές ντομάτες
- 1 μεγάλη χούφτα ρόκα
- Πρέζα ανθό αλατιού
Εκτέλεση
Μαγειρέψτε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τοποθετείστε όλα τα υλικά της σάλτσας (κρατήστε μισό αβοκάντο) σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα. Προσθέστε λίγο νερό για να πετύχετε τη σύσταση που χρειάζεστε.
Τοποθετείστε ένα τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία και λίγο από το λάδι που έχουν οι λιαστές ντομάτες.
Μόλις είναι ζεστό, προσθέστε τις λιαστές ντομάτες και μαγειρέψτε για 2 λεπτά για να γίνουν πιο απαλές.
Προσθέστε τα μακαρόνια και τη σάλτσα και μαγειρέψτε τα όλα μέχρι να ζεσταθούν για 5 – 10 λεπτά.
Ψιλοκόψτε το υπόλοιπο αβοκάντο και ανακατέψτε το με την ρόκα. Γαρνίρετε με αυτά πριν το σερβίρισμα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment