arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Πατατοσαλάτα με μουστάρδα και νεροκάρδαμο


Το νεροκάρδαμο δίνει μια ιδιαίτερη γεύση σε αυτό το κλασικό συνοδευτικό.
Πατατοσαλάτα με μουστάρδα και νεροκάρδαμο

Vegetarian

Πατατοσαλάτα με μουστάρδα και νεροκάρδαμο


Πατατοσαλάτα με μουστάρδα και νεροκάρδαμο

Μπορείτε να το δοκιμάσετε ως συστατικό σε σαλάτες ή να το βάλετε σε σούπες.

Υλικά

  • 680 γρ. baby πατάτες
  • Ανθό αλατιού
  • 2 αγγούρια, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • ¼ κούπα χυμός φρέσκου λεμονιού
  • 3 κ.σ. σπόροι μουστάρδας
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 2 κούπες νεροκάρδαμο
  • 2 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση

Τοποθετείστε τις πατάτες σε μια μεσαία κατσαρόλα και καλύψτε τις με νερό. Βράστε και προσθέστε 2 κ.γ. ανθό αλατιού. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράσουν μέχρι να είναι τρυφερές, για 15 – 18 λεπτά. Στραγγίστε και βάλτε τις κάτω από κρύο νερό.

Την ίδια ώρα, σε ένα μεσαίο μπολ, ενώστε το αγγούρι με τον χυμό λεμονιού. Ενώστε τα και ανακατέψτε. Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, με ένα πιρούνι μεταφέρετε το αγγούρι στο μπολ με τις πατάτες αφήνοντας πίσω τον χυμό.

Μέσα στο χυμό λεμονιού, ενώστε τη μουστάρδα και ½ κ.γ. αλάτι. Ανακατέψτε με τις πατάτες. Γαρνίρετε με νεροκάρδαμο και βότανα.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.womansday.com/

Photo: Mike Garten

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.