Πατατοσαλάτα με μουστάρδα και νεροκάρδαμο
Μπορείτε να το δοκιμάσετε ως συστατικό σε σαλάτες ή να το βάλετε σε σούπες.
Υλικά
- 680 γρ. baby πατάτες
- Ανθό αλατιού
- 2 αγγούρια, κομμένα σε μικρά κομμάτια
- ¼ κούπα χυμός φρέσκου λεμονιού
- 3 κ.σ. σπόροι μουστάρδας
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 2 κούπες νεροκάρδαμο
- 2 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Τοποθετείστε τις πατάτες σε μια μεσαία κατσαρόλα και καλύψτε τις με νερό. Βράστε και προσθέστε 2 κ.γ. ανθό αλατιού. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράσουν μέχρι να είναι τρυφερές, για 15 – 18 λεπτά. Στραγγίστε και βάλτε τις κάτω από κρύο νερό.
Την ίδια ώρα, σε ένα μεσαίο μπολ, ενώστε το αγγούρι με τον χυμό λεμονιού. Ενώστε τα και ανακατέψτε. Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, με ένα πιρούνι μεταφέρετε το αγγούρι στο μπολ με τις πατάτες αφήνοντας πίσω τον χυμό.
Μέσα στο χυμό λεμονιού, ενώστε τη μουστάρδα και ½ κ.γ. αλάτι. Ανακατέψτε με τις πατάτες. Γαρνίρετε με νεροκάρδαμο και βότανα.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.womansday.com/
Photo: Mike Garten
Leave a comment