Μανιτάρια Πορτομπέλο με γέμιση σπανακόπιτας
Ένα υπέροχο και εύκολο vegetarian βραδινό.
Υλικά (4 μερίδες)
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 200 γρ. κρεμμύδι, σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- 280 γρ. σπανάκι
- ½ κούπα τυρί φέτα, τριμμένο, (+ 1κ.σ.)
- ¼ κούπα φρέσκο άνηθο
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 1/8 κ.γ. ανθό αλατιού
- 4 μεσαία μανιτάρια πορτομπέλο, καθαρισμένα χωρίς τις ρίζες τους
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 205 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε 2 κ.σ. νερό. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Μαγειρέψτε καθώς τα ανακατεύετε, για 3 λεπτά. Αφαιρέστε από τη ζέστη και προσθέστε το σπανάκι, ½ κούπα φέτα, τον άνηθο, το πιπέρι και τον ανθό αλατιού.
Αλείψτε τα μανιτάρια με ελαιόλαδο. Τοποθετείστε τα σε μια λαδόκολλα και χωρίστε το μείγμα πάνω από κάθε μανιτάρι. Ψήστε μέχρι να είναι ζεστά και να αρχίσουν να ροδίζουν για 15 – 20 λεπτά.
Πασπαλίστε από πάνω 1 κ.σ. φέτα και ελαιόλαδο.
Σερβίρετε.
Συνταγή: http://www.eatingwell.com/
Leave a comment