arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Μανιτάρια Πορτομπέλο με γέμιση σπανακόπιτας


Αυτά τα γεμιστά μανιτάρια έχουν μια γέμιση εμπνευσμένη από την ελληνική σπανακόπιτα.
Μανιτάρια Πορτομπέλο με γέμιση σπανακόπιτας

Vegetarian

Μανιτάρια Πορτομπέλο με γέμιση σπανακόπιτας


Μανιτάρια Πορτομπέλο με γέμιση σπανακόπιτας

Ένα υπέροχο και εύκολο vegetarian βραδινό.

Υλικά (4 μερίδες)

  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρεμμύδι, σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 280 γρ. σπανάκι
  • ½ κούπα τυρί φέτα, τριμμένο, (+ 1κ.σ.)
  • ¼ κούπα φρέσκο άνηθο
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • 1/8 κ.γ. ανθό αλατιού
  • 4 μεσαία μανιτάρια πορτομπέλο, καθαρισμένα χωρίς τις ρίζες τους

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 205 βαθμούς.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε 2 κ.σ. νερό. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Μαγειρέψτε καθώς τα ανακατεύετε, για 3 λεπτά. Αφαιρέστε από τη ζέστη και προσθέστε το σπανάκι, ½ κούπα φέτα, τον άνηθο, το πιπέρι και τον ανθό αλατιού.

Αλείψτε τα μανιτάρια με ελαιόλαδο. Τοποθετείστε τα σε μια λαδόκολλα και χωρίστε το μείγμα πάνω από κάθε μανιτάρι. Ψήστε μέχρι να είναι ζεστά και να αρχίσουν να ροδίζουν για 15 – 20 λεπτά.

Πασπαλίστε από πάνω 1 κ.σ. φέτα και ελαιόλαδο.

Σερβίρετε.

Συνταγή: http://www.eatingwell.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.