arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Μανιτάρια Πορτομπέλο γεμιστά με τυρί ρικότα


Αυτά τα μανιτάρια είναι πλούσια και κρεμώδη και έχουν μια υπέροχη γεύση χάρη στα βότανα και την ντομάτα.
Μανιτάρια Πορτομπέλο γεμιστά με τυρί ρικότα

Vegetarian

Μανιτάρια Πορτομπέλο γεμιστά με τυρί ρικότα


Μανιτάρια Πορτομπέλο γεμιστά με τυρί ρικότα

Μπορείτε να το σερβίρετε με ψητά σπαράγγια.

Υλικά

  • ¾ κούπα τυρί ρικότα, χαμηλών λιπαρών
  • ¾ κούπα τριμμένο τυρί παρμεζάνα, χωρισμένο
  • ½ κούπα τυρί μοτσαρέλα
  • 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι
  • 6 μεγάλα μανιτάρια Πορτομπέλο
  • 6 μεγάλες φέτες ντομάτας
  • ¾ κούπα φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή κουκουνάρι, ψημένα
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδου
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 – 3 κ.γ. νερό

 

Μέθοδος

Σε ένα μικρό μπολ, ενώστε τυρί ρικότα, ¼ κούπα παρμεζάνα, τυρί μοτσαρέλα, μαϊντανό και πιπέρι. Αφαιρέστε τις ρίζες από τα μανιτάρια. Με ένα μεγάλο κουτάλι, ξύστε και αφαιρέστε τα βράγχια (εσωτερικό). Γεμίστε τα καπάκια με το μείγμα από ρικότα. Γαρνίρετε με φέτες ντομάτας.

Ψήστε, καλυμμένα, σε μεσαία φωτιά μέχρι τα μανιτάρια να είναι τρυφερά, για 8 – 10 λεπτά. Αφαιρέστε από το grill με μια μεταλλική σπάτουλα.

Την ίδια ώρα, τοποθετείστε βασιλικό, αμύγδαλα και σκόρδο σε ένα μικρό μπλέντερ ή μίξερ. Ανακατέψτε μέχρι να είναι ψιλοκομμένα. Προσθέστε την υπόλοιπη παρμεζάνα. Συνεχίστε να ανακατεύετε. Καθώς το επεξεργάζεστε βάλτε λίγο λάδι και νερό ώστε να αποκτήσει την επιθυμητή σύσταση. Βάλτε το πάνω από τα γεμιστά μανιτάρια, πριν τα σερβίρετε.

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/

 

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.