Μανιτάρια Πορτομπέλο γεμιστά με τυρί ρικότα

Μπορείτε να το σερβίρετε με ψητά σπαράγγια.

Υλικά

  • ¾ κούπα τυρί ρικότα, χαμηλών λιπαρών
  • ¾ κούπα τριμμένο τυρί παρμεζάνα, χωρισμένο
  • ½ κούπα τυρί μοτσαρέλα
  • 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι
  • 6 μεγάλα μανιτάρια Πορτομπέλο
  • 6 μεγάλες φέτες ντομάτας
  • ¾ κούπα φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή κουκουνάρι, ψημένα
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδου
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 – 3 κ.γ. νερό

 

Μέθοδος

Σε ένα μικρό μπολ, ενώστε τυρί ρικότα, ¼ κούπα παρμεζάνα, τυρί μοτσαρέλα, μαϊντανό και πιπέρι. Αφαιρέστε τις ρίζες από τα μανιτάρια. Με ένα μεγάλο κουτάλι, ξύστε και αφαιρέστε τα βράγχια (εσωτερικό). Γεμίστε τα καπάκια με το μείγμα από ρικότα. Γαρνίρετε με φέτες ντομάτας.

Ψήστε, καλυμμένα, σε μεσαία φωτιά μέχρι τα μανιτάρια να είναι τρυφερά, για 8 – 10 λεπτά. Αφαιρέστε από το grill με μια μεταλλική σπάτουλα.

Την ίδια ώρα, τοποθετείστε βασιλικό, αμύγδαλα και σκόρδο σε ένα μικρό μπλέντερ ή μίξερ. Ανακατέψτε μέχρι να είναι ψιλοκομμένα. Προσθέστε την υπόλοιπη παρμεζάνα. Συνεχίστε να ανακατεύετε. Καθώς το επεξεργάζεστε βάλτε λίγο λάδι και νερό ώστε να αποκτήσει την επιθυμητή σύσταση. Βάλτε το πάνω από τα γεμιστά μανιτάρια, πριν τα σερβίρετε.

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post