Κεχρί με βότανα και φρέσκιες ντομάτες
Υλικά
- ½ κούπας κεχρί
- 1 κούπα νερό
- 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, πλατύφυλλος, ψιλοκομμένος
- Ανθός αλατιού και πιπέρι, για τη γεύση
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 ντομάτες
- 10 γρ. τυρί φέτα, τριμμένο
Εκτέλεση
Ζεστάνετε μια μεσαία κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε το κεχρί και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά για 3 – 4 λεπτά.
Προσθέστε νερό, βράστε και στη συνέχεια χαμηλώστε και σιγοβράστε. Καλύψτε και μαγειρέψτε για 15 λεπτά. Το περισσότερο νερό θα πρέπει να απορροφηθεί. Αφήστε το για 5 – 10 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί και το υπόλοιπο νερό.
Μεταφέρετε το κεχρί σε ένα μπολ και ανακατέψτε με τα φρέσκα βότανα, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Κόψτε τις ντομάτες σε φέτες και γαρνίρετε με το κεχρί. Πασπαλίστε με φέτα και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment