Μεσογειακό ταμπουλέ
Υλικά (8 άτομα)
- 2 κούπες βρασμένο νερό
- ¾ κούπες πλιγούρι
- ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- ¼ χυμός λεμονιού
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- 1 μεσαίο αγγούρι, κομμένο οριζόντια και μετά κομμένο φέτες
- 1/3 κούπας φρέσκος τριμμένος μαϊντανός
- ¼ κούπας πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- ¼ κούπας αποξηραμένα βερίκοκα
- 1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, τριμμένο
- 1 κούπα μαρούλι, καλά κομμένο
- 1/3 κούπα τυρί φέτα, τριμμένο
- 2 κ.σ. ψητά φιστίκια ή καρύδια, ψιλοκομμένα
Μέθοδος:
Σε ένα μεσαίο μπολ ενώστε το βραστό νερό με το πλιγούρι. Καλύψτε το και αφήστε το για 15 λεπτά. Την ίδια ώρα σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε μαζί το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το λάδι και τον ανθό.
Μετά στραγγίστε το πλιγούρι καλά και βάλτε το στο μείγμα του λεμονιού. Προσθέστε αγγούρι, μαϊντανό, πράσινα κρεμμύδια, αποξηραμένα βερίκοκα και δυόσμο. Ανακατέψτε καλά.
Καλύψτε και κρυώστε το για 2 έως 24 ώρες. Προσθέστε το μαρούλι, την φέτα και αφήστε το για 15 λεπτά. Μεταφέρετε το σε μπολ σερβιρίσματος και γαρνίρετε με φιστίκια.
Leave a comment