arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Μεσογειακό ταμπουλέ


Αυτό το υπέροχο λεμονάτο ταμπουλέ γαρνίρετε με ψητά φιστίκια ενώ την γεύση του συμπληρώνει ο φρέσκος μαϊντανός και ο δυόσμος. 
Μεσογειακό ταμπουλέ

Vegetarian

Μεσογειακό ταμπουλέ


Μεσογειακό ταμπουλέ

Υλικά (8 άτομα)

  • 2 κούπες βρασμένο νερό
  • ¾ κούπες πλιγούρι
  • ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • ¼ χυμός λεμονιού
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. ανθός αλατιού
  • 1 μεσαίο αγγούρι, κομμένο οριζόντια και μετά κομμένο φέτες
  • 1/3 κούπας φρέσκος τριμμένος μαϊντανός
  • ¼ κούπας πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • ¼ κούπας αποξηραμένα βερίκοκα
  • 1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, τριμμένο
  • 1 κούπα μαρούλι, καλά κομμένο
  • 1/3 κούπα τυρί φέτα, τριμμένο
  • 2 κ.σ. ψητά φιστίκια ή καρύδια, ψιλοκομμένα

 

Μέθοδος:

Σε ένα μεσαίο μπολ ενώστε το βραστό νερό με το πλιγούρι. Καλύψτε το και αφήστε το για 15 λεπτά. Την ίδια ώρα σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε μαζί το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το λάδι και τον ανθό.

Μετά στραγγίστε το πλιγούρι καλά και βάλτε το στο μείγμα του λεμονιού. Προσθέστε αγγούρι, μαϊντανό, πράσινα κρεμμύδια, αποξηραμένα βερίκοκα και δυόσμο. Ανακατέψτε καλά.

Καλύψτε και κρυώστε το για 2 έως 24 ώρες. Προσθέστε το μαρούλι, την φέτα και αφήστε το για 15 λεπτά. Μεταφέρετε το σε μπολ σερβιρίσματος και γαρνίρετε με φιστίκια.

Πηγή:  http://www.eatingwell.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.