Μεσογειακά καλοκαιρινά ψητά λαχανικά στον φούρνο

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες, ψιλοκομμένες
  • 2 μελιτζάνες, κομμένες σε κομμάτια 2 εκ.
  • 500 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε κομμάτια 1 εκ.
  • 3 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κομμάτια 2 εκ.
  • 400 γρ. ντοματίνια
  • 5 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 3 κούπες φασόλια, βρασμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • 120 γρ. κατσικίσιο τυρί, τριμμένο
  • 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο

 

Μέθοδος

Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 200 C / 180 C αέρα. Τοποθετείστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες σε δυο μεγάλα ταψιά. Περιχύστε με 4 κ.σ. λάδι, γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε. Ψήστε για 40 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέστε τα φασόλια στα ψητά λαχανικά και ψήστε για ακόμα 5 λεπτά. Προσθέστε το τυρί από πάνω και περιχύστε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ξύδι βαλσάμικο. Γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα βασιλικού. Μπορείτε να σερβίρετε με το ψωμί της αρεσκείας σας.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.deliciousmagazine.co.uk/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post