Μεσογειακά καλοκαιρινά ψητά λαχανικά στον φούρνο
Υλικά
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες, ψιλοκομμένες
- 2 μελιτζάνες, κομμένες σε κομμάτια 2 εκ.
- 500 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε κομμάτια 1 εκ.
- 3 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κομμάτια 2 εκ.
- 400 γρ. ντοματίνια
- 5 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 3 κούπες φασόλια, βρασμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- 120 γρ. κατσικίσιο τυρί, τριμμένο
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
Μέθοδος
Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 200 C / 180 C αέρα. Τοποθετείστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες σε δυο μεγάλα ταψιά. Περιχύστε με 4 κ.σ. λάδι, γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε. Ψήστε για 40 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέστε τα φασόλια στα ψητά λαχανικά και ψήστε για ακόμα 5 λεπτά. Προσθέστε το τυρί από πάνω και περιχύστε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ξύδι βαλσάμικο. Γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα βασιλικού. Μπορείτε να σερβίρετε με το ψωμί της αρεσκείας σας.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment