arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Μεσογειακή σπιτική χορτόσουπα


Θα αγαπήσετε αυτή την σπιτική χορτόσουπα μεσογειακού στιλ με ποικιλία λαχανικών, όπως κολοκυθάκια, καρότα, μανιτάρια και φρέσκα βότανα.
Μεσογειακή σπιτική χορτόσουπα

Vegetarian

Μεσογειακή σπιτική χορτόσουπα


Μεσογειακή σπιτική χορτόσουπα

Μια μικρή δόση χυμού λεμονιού ολοκληρώνει τη γεύση της σούπας.

Υλικά

  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Baby μανιτάρια, 8 τεμάχια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, καλά πλυμένο, στραγγισμένο, διαχωρίζοντας τα φύλλα από τα κοτσάνια
  • 1 κίτρινο ή κόκκινο κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 2 τεμάχια σέλινου, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα, αποφλοιωμένα, ψιλοκομμένα
  • 2 μεσαία κολοκυθάκια, βγάζετε την κορυφή, κομμένα σε φέτες ή σε κύβους
  • 2 κίτρινες πατάτες, αποφλοιωμένες, κομμένες σε κύβους
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο
  • 1/2 κ.γ. σκόνη κουρκουμά
  • 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. ξηρό θυμάρι
  • Άνθος αλατιού και πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια φρέσκες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2 φλιτζάνια ρεβίθια, βρασμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 6 φλιτζάνια νερό
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • Χυμός λεμονιού
  • 1/3 της κούπας κουκουνάρια (προαιρετικά)

Οδηγίες

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε το νερό σε μεσαία-υψηλή φωτιά έως ότου τρεμοπαίζει, αλλά δεν ατμίζει. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για 3-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Αφαιρέστε τα από την κατσαρόλα και αφήστε τα.

Βάλτε περισσότερο νερό, αν χρειαστεί. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα λαχανικά (μαϊντανός, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το σέλινο, τα καρότα, τα κολοκυθάκια και τις μικρές πατάτες σε κύβους). Ανακατέψτε τα καρυκεύματα και ρίξτε ανθό αλατιού και πιπέρι. Μαγειρέψτε για περίπου 7 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Τώρα προσθέστε τα ρεβίθια, τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης και νερό. Βράστε για 5 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκαρία σε μέτρια προς χαμηλή. Σκεπάστε μερικώς την κατσαρόλα και μαγειρέψτε για 15 ακόμη λεπτά.

Ξεσκεπάστε την κατσαρόλα και προσθέστε τα σοταρισμένα μανιτάρια. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να ψηθούν τα μανιτάρια.

Τέλος, ανακατέψτε τα φύλλα του μαϊντανού, το ξύσμα  και το χυμό λεμονιού.

Αφαιρέστε την κατσαρόλα από το μάτι. Αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης. Μεταφέρετε τη σούπα λαχανικών σε μπολ σερβιρίσματος και στην γαρνίρετε με τα ψημένα κουκουνάρια και το ελαιόλαδο, αν θέλετε.

Καλή όρεξη!

Συνταγή: https://www.themediterraneandish.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.