arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Μεσογειακές ψητές αγκινάρες


Συνταγή για ψητές Μεσογειακές αγκινάρες με κάπαρη και βινεγκρέτ από σκόρδο και άνηθο.
Μεσογειακές ψητές αγκινάρες

Vegetarian

Μεσογειακές ψητές αγκινάρες


Μεσογειακές ψητές αγκινάρες

Είναι υπέροχα τρυφερές και τραγανές.

Υλικά

  • 3 μεγάλες αγκινάρες
  • 3 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • Ανθό αλατιού και μαύρο πιπέρι
  • Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 6 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • Τυρί φέτα, τριμμένο για τη γεύση

 

Για τη βινεγκρέτ

  • Οι ίδιες 6 σκελίδες σκόρδου που χρησιμοποιήσατε παραπάνω
  • ½ κούπας φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
  • ¼ κούπας φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
  • Ανθό αλατιού και μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 205 βαθμούς C.

Για να καθαρίσετε τις αγκινάρες, πρώτα, κόψτε το στέλεχος. Ξεφλουδίστε τα σκληρά εξωτερικά στρώματα με το χέρι. Όταν φτάσετε στα μαλακότερα στρώματα, χρησιμοποιήστε ένα οδοντωτό μαχαίρι για να κόψετε περίπου 2 εκατοστά από την κορυφή. Τώρα, κόψτε την αγκινάρα στην μέση κατά μήκος. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, αφαιρέστε το εσωτερικό.

Καθώς καθαρίζετε το εσωτερικό του κάθε μισού αγκινάρας, προσθέστε αμέσως 1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού για να καλύψετε την επιφάνεια ώστε να αποφύγετε τον αποχρωματισμό της αγκινάρας.

Σε μια μεγάλη λαδόκολλα, τοποθετήστε κάθε αγκινάρα σε ένα κομμάτι από ελαφρά λαδωμένο φύλλο αλουμινίου που να είναι αρκετά μεγάλο για να διπλώνει.

Γαρνίρετε τις αγκινάρες με αλάτι και πιπέρι και βάλτε 1 σκελίδα σκόρδου στο κέντρο κάθε μισού αγκινάρας. Αλείψτε με βιολογικό λάδι ελαιόλαδου και τυλίξτε το φύλλο γύρω από τις αγκινάρες.

Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά.

Ανοίξτε προσεκτικά τις θήκες με αλουμινόχαρτο χρησιμοποιώντας λαβίδες. Αφαιρέστε το ψητό σκόρδο από το κέντρο της αγκινάρας και κλείστε τα φύλλα μέχρι να είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Αφήστε το σκόρδο να κρυώσει.

Στο μπολ ενός μικρού μπλέντερ, προσθέστε το ψητό σκόρδο με τα υπόλοιπα συστατικά της βινεγκρέτ. Ανακινήστε μέχρι να γίνει ομοιογενές.

Αφαιρέστε τις αγκινάρες από το αλουμινόχαρτο. Τοποθετείστε τις σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και αλείψτε με μια γενναιόδωρη δόση βινεγκρέτ σκόρδου-άνηθου. Γεμίστε με τα κρεμμύδια, την κάπαρη και το τριμμένο τυρί φέτα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.themediterraneandish.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.