Μεσογειακές πίτσες σε μανιτάρια portobello και σαλάτα με ρόκα

Μεσογειακές πίτσες σε μανιτάρια portobello και σαλάτα με ρόκα

Μια εύκολη σαλάτα με ρόκα θα συμπληρώσει τέλεια το γεύμα σας.

Υλικά

  • 8 μεγάλα μανιτάρια portobello, τα καπάκια
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, + 1 κ.σ.
  • ½ κ.γ. τριμμένο πιπέρι, χωρισμένο
  • ½ σάλτσα ντομάτας
  • 2 κούπες baby σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • ½ κούπας λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2 κούπας αγκινάρες, βρασμένες, ξεπλυμένες και ψιλοκομμένες
  • ½ κούπα τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο
  • ¼ κούπας τυρί φέτα, τριμμένο
  • ½ κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κούπες baby ρόκα
  • ¼ κούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού, σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 205 βαθμούς C. Απλώστε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί. Αλείψτε την κορυφή των μανιταριών με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τοποθετείστε τα στο ταψί. Ψήστε για 10 λεπτά. Γυρίστε και ψήστε για άλλα 5 λεπτά.

Αφαιρέστε τα μανιτάρια από τον φούρνο και γυρίστε τα ξανά. Γαρνίρετε με ¼ κ.γ. πιπέρι. Αλείψτε 1 κ.σ. σάλτσα σε κάθε καπάκι από μανιτάρι. Χωρίστε το σπανάκι, τις λιαστές ντομάτες, τις αγκινάρες, την μοτσαρέλα και την φέτα ανάμεσα στα μανιτάρια. Πασπαλίστε με το μείγμα μπαχαρικών. Επιστρέψτε τα μανιτάρια στον φούρνο και ψήστε μέχρι το τυρί να λιώσει και να ροδίσει, για 10 – 15 λεπτά.

Την ίδια ώρα, ενώστε 1 κ.σ. + 1 κ.γ. λάδι, 1/8 πιπέρι και χυμό λεμονιού σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε την ρόκα και ανακατέψτε.

Γαρνίρετε τις πίτσες με βασιλικό και σερβίρετε με σαλάτα με ρόκα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: http://www.eatingwell.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published