Μεσογειακή συνταγή για ψητά λαχανικά
Σε αυτή τη συνταγή ενώνονται μπαχαρικά, βότανα και ένα υπέροχο dressing.
Υλικά
- 1 μελιτζάνα, κομμένη οριζόντια, σε χοντρά κομμάτια
- Ανθό αλατιού
- 6 μικρές πιπεριές κέρατο, ολόκληρες (ή 3 μεγάλες, κομμένες σε λωρίδες)
- 3 κίτρινα κολοκυθάκια, κομμένα οριζόντια
- 450 γρ. σπαράγγια
- 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
- 1 κ.γ. σουμάκ
- Χούφτα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Χούφτα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- Χούφτα τυρί φέτα, τριμμένο (προαιρετικά)
Για το dressing
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Χυμός από ½ μεγάλο λεμόνι
- Μικρή πινελιά ανθό αλατιού
- ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
(προαιρετικά) Αν έχετε χρόνο, πασπαλίστε τις μελιτζάνες με ανθό αλατιού και τοποθετείστε τις σε ένα στραγγιστήρι για 20 λεπτά. Αυτό θα επιτρέψει στις μελιτζάνες να βγάλουν την πικρή γεύση. Στεγνώστε με χαρτί κουζίνας.
Ψήστε ένα γκριλ σε μεσαία προς υψηλή φωτιά.
Τοποθετείστε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο ταψί. Πασπαλίστε ελαιόλαδο και γαρνίρετε με ανθό αλατιού. Ανακατέψτε τα για να ενωθούν καλά τα υλικά (Αν έχετε ήδη αλατίσει τις μελιτζάνες, μην το ξανακάνετε).
Τοποθετείστε τα λαχανικά στο γκριλ και μαγειρέψτε μέχρι να είναι τρυφερά. Τ λαχανικά θα είναι έτοιμα σε διαφορετικό χρόνο για αυτό προσέξτε τα αντίστοιχα ή μαγειρέψτε σε μερίδες. Οι πιπεριές θέλουν περίπου 15 λεπτά, το κολοκυθάκι και οι μελιτζάνες 8 – 9 λεπτά, οι ντομάτες και τα σπαράγγια 5 – 6 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, γυρίστε πλευρά, αλλά όχι πολύ συχνά.
Τοποθετείστε τα λαχανικά σε μια μεγάλη πιατέλα. Γαρνίρετε με αποξηραμένο θυμάρι και σουμάκ.
Σε ένα μικρό μπολ ενώστε μαζί τα υλικά του dressing και περιχύστε το πάνω από τα λαχανικά. Γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό, βασιλικό και φέτα. Απολαύστε!
Πηγή: https://www.themediterraneandish.com/
Leave a comment