Μεσογειακό μπολ με ρεβίθια και κινόα

Μεσογειακό μπολ με ρεβίθια και κινόα

Ένα ωραίο Μεσογειακό γεύμα που μπορείτε να βάλετε στο ψυγείο και να έχετε μαζί σας σε γεμάτες ημέρες.

Υλικά

  • 1 κούπα ψητές κόκκινες πιπεριές, ξεπλυμένες
  • ¼ κούπας αμύγδαλα, σε λεπτές φέτες
  • 4 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. κόκκινο πιπέρι, θρυμματισμένο (προαιρετικά)
  • 2 κούπες κινόα, μαγειρεμένη
  • ¼ κούπας ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες
  • ¼ κούπας κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κούπας ρεβίθια, βρασμένα
  • 1 κούπα αγγούρι, σε κύβους
  • ¼ κούπας τυρί φέτα, τριμμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Τοποθετείστε τις πιπεριές, τα αμύγδαλα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σκόρδο, πάπρικα, κύμινο και κόκκινο πιπέρι σε ένα μπλέντερ. Ανακινείστε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Ενώστε την κινόα, τις ελιές, το κόκκινο κρεμμύδι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεσαίο μπολ.

Για το σερβίρισμα, χωρίστε το μείγμα από κινόα σε 4 μπολ και γαρνίρετε με 4 ίσες μερίδες ρεβιθιών, αγγουριού και σως από κόκκινη πιπεριά. Γαρνίρετε με φέτα και μαϊντανό.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.eatingwell.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published