Μεσογειακό μπολ με ρεβίθια και κινόα
Ένα ωραίο Μεσογειακό γεύμα που μπορείτε να βάλετε στο ψυγείο και να έχετε μαζί σας σε γεμάτες ημέρες.
Υλικά
- 1 κούπα ψητές κόκκινες πιπεριές, ξεπλυμένες
- ¼ κούπας αμύγδαλα, σε λεπτές φέτες
- 4 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- 1 κ.γ. πάπρικα
- ½ κ.γ. κύμινο σε σκόνη
- ¼ κ.γ. κόκκινο πιπέρι, θρυμματισμένο (προαιρετικά)
- 2 κούπες κινόα, μαγειρεμένη
- ¼ κούπας ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες
- ¼ κούπας κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 ½ κούπας ρεβίθια, βρασμένα
- 1 κούπα αγγούρι, σε κύβους
- ¼ κούπας τυρί φέτα, τριμμένο
- 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Τοποθετείστε τις πιπεριές, τα αμύγδαλα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σκόρδο, πάπρικα, κύμινο και κόκκινο πιπέρι σε ένα μπλέντερ. Ανακινείστε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ενώστε την κινόα, τις ελιές, το κόκκινο κρεμμύδι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεσαίο μπολ.
Για το σερβίρισμα, χωρίστε το μείγμα από κινόα σε 4 μπολ και γαρνίρετε με 4 ίσες μερίδες ρεβιθιών, αγγουριού και σως από κόκκινη πιπεριά. Γαρνίρετε με φέτα και μαϊντανό.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment