Γεμιστές γλυκοπατάτες με φακές

Αυτή η συνταγή είναι για δύο μερίδες, αλλά μπορείτε να την προσαρμόσετε και να φτιάξετε όσες θέλετε.

Υλικά

  • 2 μικρές μεσαίες γλυκοπατάτες
  • 5 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • Ανθός αλατιού
  • ½ κούπας μαύρες φακές (ή όποιες φακές προτιμάτε)
  • ¼ κούπας φιστίκια χωρίς αλάτι, ψιλοκομμένα
  • ½ κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 ½ κούπας εσπεριδοειδή όπως γκρέιπφρουτ, πορτοκάλια κλπ.
  • ¼ κούπας τυρί φέτα, τριμμένο
  • Φύλλα κόλιανδρου μαζί με τα τρυφερά κοτσάνια (για το σερβίρισμα, προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 204 βαθμούς C. Ψήστε τις γλυκοπατάτες σε μια λαδόκολλα μέχρι η φλούδα τους να γίνει πιο καφέ και αυτές να είναι τρυφερές. Θα χρειαστούν περίπου 45 λεπτά. Αφαιρέστε από τον φούρνο και χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να τις «σπάσετε». Περιχύστε 1 κ.σ. λάδι και γαρνίρετε με αλάτι. Στη συνέχεια, ξαναψήστε μέχρι οι φλούδα να ροδίσει, για 12 – 15 λεπτά παραπάνω. .

Την ίδια ώρα, μαγειρέψτε τις φακές σε μια μικρή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 20 – 25 λεπτά. Στραγγίστε και μεταφέρετε σε ένα μικρό μπολ. Αφήστε να κρυώσουν μέχρι να είναι απλά θερμές. Προσθέστε 1 κ.σ. λάδι και αλάτι και ανακατέψτε.

Σε μια μικρή αντικολλητική κατσαρόλα, ζεστάνετε τα φιστίκια. Μαγειρέψτε μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν, για περίπου 2 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα άλλο μικρό μπολ. Προσθέστε κόκκινο πιπέρι, αλάτι και λάδι. Αφήστε να κρυώσουν. Προσθέστε το λεμόνι στο dressing από φιστίκια, πριν τη χρήση.

Γαρνίρετε τις πατάτες με φακές, εσπεριδοειδή και τυρί φέτα. Προσθέστε το dressing.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.bonappetit.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post