Μαριναρισμένες φακές με τραγανά λαχανικά

Υλικά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε κομμάτια, χωρίς τη ρίζα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ½ κούπας φακές, ξεπλυμένες
  • Ανθός αλατιού
  • ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου
  • ½ κ.γ. σπόρους κύμινου
  • 3 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
  • Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 6 ραπανάκια, σε λεπτές φέτες
  • 4 πράσινα κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 1 κούπας μαϊντανό ή φύλλα δυόσμου
  • 1 κούπας σέλερι, σε λεπτές φέτες

 

Μέθοδος

Μαγειρέψτε το κρεμμύδι, τη δάφνη και τις φακές σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, μέχρι οι φακές να είναι τρυφερές, για 15 – 20 λεπτά. Στραγγίστε. Βγάλτε το κρεμμύδια και τα φύλλα δάφνης και μεταφέρετε τις φακές σε ένα μεσαίο μπολ.

Ζεστάνετε νερό σε ένα τηγάνι. Μαγειρέψτε τους σπόρους κόλιανδρου μαζί με τους σπόρους κυμίνου μέχρι να είναι τραγανοί, για 1 λεπτό. Προσθέστε το καυτερό μείγμα και το ξύδι στις φακές και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι.

Πριν το σερβίρισμα, γαρνίρετε τις φακές με ραπανάκια, πράσινα κρεμμύδια, βότανα και σέλερι. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.bonappetit.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post