arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Κινόα με ταχίνι, λεμόνι και λωρίδες από σπαράγγια


Αυτή η υπέροχη συνταγή με σπαράγγια και κινόα είναι γεμάτη θρεπτικές ουσίες και θα αποτελέσει ένα αγαπημένο vegetarian πιάτο ακόμη και σε ένα εορταστικό τραπέζι.
Κινόα με ταχίνι, λεμόνι και λωρίδες από σπαράγγια

Vegetarian

Κινόα με ταχίνι, λεμόνι και λωρίδες από σπαράγγια


Κινόα με ταχίνι, λεμόνι και λωρίδες από σπαράγγια

Υλικά:

  • 425 γρ. ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
  • Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
  • Ανθός αλατιού
  • Πιπέρι
  • 1 κούπα κινόα
  • ½ κούπα ταχίνι
  • ¼ κούπα φρέσκος χυμός από lime
  • 1 κ.σ. βιολογικό μέλι ελάτου ή αγαύη
  • 1 κούπα φρέσκα φύλλα δυόσμου
  • 450 γρ. χοντρά σπαράγγια
  • ¼ κούπα φιστίκια χωρίς κέλυφος, ψιλοκομμένα

 

Μέθοδος:

Σε ένα μπολ, ενώστε τα ρεβίθια, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και μια πρέζα αλάτι και μια πιπέρι. Αφήστε το να κάτσει για 20 λεπτά ή βάλτε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα και μετά στραγγίστε.

Ταυτόχρονα, μαγειρέψτε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και προσθέστε και μια πρέζα ανθό αλατιού.

Σε ένα μπλέντερ βάλτε το ταχίνι, το χυμό από lime, το δυόσμο, ½ κούπα νερό και ¼ κ.γ. ανθό αλατιού και χτυπήστε τα μέχρι να είναι το μείγμα ομοιογενές. Προσθέστε έξτρα αλάτι αν χρειαστεί. Αφήστε το στο πλάι.

Κόψτε τα σπαράγγια σε λωρίδες. Σε ένα μπολ συνδυάστε την μαγειρεμένη κινόα, τα σπαράγγια και τα μαριναρισμένα ρεβίθια. Πασπαλίστε με φιστίκια και περιχύστε το dressing από ταχίνι.

Καλή όρεξη!

Συνταγή: https://www.goodhousekeeping.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.