Κινόα με ταχίνι, λεμόνι και λωρίδες από σπαράγγια

Υλικά:

  • 425 γρ. ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
  • Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
  • Ανθός αλατιού
  • Πιπέρι
  • 1 κούπα κινόα
  • ½ κούπα ταχίνι
  • ¼ κούπα φρέσκος χυμός από lime
  • 1 κ.σ. βιολογικό μέλι ελάτου ή αγαύη
  • 1 κούπα φρέσκα φύλλα δυόσμου
  • 450 γρ. χοντρά σπαράγγια
  • ¼ κούπα φιστίκια χωρίς κέλυφος, ψιλοκομμένα

 

Μέθοδος:

Σε ένα μπολ, ενώστε τα ρεβίθια, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και μια πρέζα αλάτι και μια πιπέρι. Αφήστε το να κάτσει για 20 λεπτά ή βάλτε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα και μετά στραγγίστε.

Ταυτόχρονα, μαγειρέψτε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και προσθέστε και μια πρέζα ανθό αλατιού.

Σε ένα μπλέντερ βάλτε το ταχίνι, το χυμό από lime, το δυόσμο, ½ κούπα νερό και ¼ κ.γ. ανθό αλατιού και χτυπήστε τα μέχρι να είναι το μείγμα ομοιογενές. Προσθέστε έξτρα αλάτι αν χρειαστεί. Αφήστε το στο πλάι.

Κόψτε τα σπαράγγια σε λωρίδες. Σε ένα μπολ συνδυάστε την μαγειρεμένη κινόα, τα σπαράγγια και τα μαριναρισμένα ρεβίθια. Πασπαλίστε με φιστίκια και περιχύστε το dressing από ταχίνι.

Καλή όρεξη!

Συνταγή: https://www.goodhousekeeping.com/

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post