Ριγκατόνι με pesto από kale
Το kale δίνει βαθύ πράσινο χρώμα στο pesto και το πεκορίνο ταιριάζει καταπληκτικά μαζί του.
Υλικά:
- 2 ματσάκια kale, χωρίς τις ρίζες
- 2 κ.σ. κουκουνάρι, ψητό
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- ½ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. φρέσκο τριμμένο ξύσμα λεμονιού
- ½ κούπα φρέσκο τυρί πεκορίνο, ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- ½ φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- 450 γρ. μακαρόνια ριγκατόνι
Μέθοδος:
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με νερό με πάγο. Δουλεύοντας με ματσάκια, βουτήξτε το kale στο ζεστό νερό για 15 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια στο παγωμένο για άλλα 15. Στραγγίστε καλά. Βάλτε τα σε στρώσεις πάνω σε πετσέτες και αφαιρέστε τα υγρά τους. Βάλτε το kale, το κουκουνάρι και το σκόρδο στο blender. Ανακατέψτε καλά. Σιγά σιγά προσθέστε λάδι. Ανακατέψτε ως που το pesto να έχει ομοιογενή υφή. Βάλτε το πέστο σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι.
Μαγειρέψτε τα μακαρόνια σύμφωνα με τη συσκευασία. Μόλις είναι al dente, στραγγίστε και κρατήστε 1 κούπα από το υγρό των μακαρονιών. Βάλτε τα μακαρόνια είναι έτοιμα, βάλτε τα πάλι στην κατσαρόλα σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε το pesto και το νερό, 1 κουτάλι της σούπας τη φορά, μέχρι η σάλτσα να φτάσει στην επιθυμητή της υφή.
Συνταγή: https://www.cookinglight.com/
Leave a comment