
Επίσης προσφέρει σπουδαία δόση της ημερήσιας δόσης σας για ίνες, που είναι κλειδί στο αδυνάτισμα, ενέργεια, και σωστή πέψη. Το πλιγούρι είναι εύκολο στο μαγείρεμα. Αυτά τα μπολ είναι υπέροχα μεσημεριανά που μπορείτε να ετοιμάσετε από πιο νωρίς.
Υλικά
- 1 κούπα νερό
- ½ κούπα ωμό πλιγούρι
- 3 κούπες ρεβύθια, βρασμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- 1 ½ κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κούπες καρότα, ψιλοκομμένα
- 4 κούπες kale
- ½ κούπα κρεμμύδι, σε φέτες
- ½ κούπα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
- ¾ κ.γ. ανθό αλατιού, χωρισμένο
- ½ αβοκάντο, χωρίς κουκούτσι, κομμένο
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
- 1 κ.σ. νερό
- 1 κ.γ. ταχίνι
- 1 σκελίδα σκόρδου
- ¼ κ.γ. κουρκουμά
Μέθοδος
Ενώστε 1 κούπα βρασμένο νερό μαζί με το πλιγούρι σε ένα μεσαίο μπολ. Αφήστε το για 10 λεπτά. Στραγγίστε καλά.
Στεγνώστε τα βρασμένα ρεβύθια με χαρτί κουζίνας. Ζεστάνετε νερό σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε ζεστή φωτιά. Προσθέστε τα ρεβύθια και τα καρότα. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι τα ρεβύθια να ροδίσουν, για περίπου 6 λεπτά. Προσθέστε το kale. Καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι το kale και τα καρότα να είναι πιο τρυφερά, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το μείγμα από τα ρεβύθια, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, ½ κ.γ. ανθό αλατιού, το πιπέρι στο πλιγούρι. Ανακατέψτε.
Σε ένα μπλέντερ, βάλτε το αβοκάντο, το ελαιόλαδο, τον χυμό 1 κ.σ. νερό, ταχίνι, σκόρδο, κουρκουμά και το υπόλοιπο ¼ κ.γ. αλατιού. Χτυπήστε καλά και μόλις είναι έτοιμο, χωρίστε στα μπολ το μείγμα με το πλιγούρι. Περιχύστε από πάνω το dressing από αβοκάντο και απολαύστε!
Συνταγή: https://www.cookinglight.com/
0 σχόλια