Καραμελωμένες ψητές γλυκοπατάτες
Για να το φτιάξετε πρέπει μόνο να βράσετε τις γλυκοπατάτες και μετά να τις ψήσετε στο grill μαζί με το μέλι.
Υλικά
- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο για να αλείψετε
- 2 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- Ανθό αλατιού και πιπέρι
Εκτέλεση
Με απαλό τρόπο τρίψτε τη φλούδα από τις γλυκοπατάτες. Τοποθετείστε τις σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με κρύο αλατισμένο νερό και βράστε τις. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για 15 λεπτά ή μέχρι να είναι πολύ τρυφερές. Αφαιρέστε από τη ζέστη, στραγγίστε και αφήστε τις να κρυώσουν λίγο.
Μόλις κρυώσουν τόσο όσο να μπορείτε να τις μαγειρέψετε, κόψτε τις σε κομμάτια 1.5 cm. Βουρτσίστε τις με ελαιόλαδο και κόψτε σε φέτες για το bbq σε μεσαία προς υψηλή φωτιά και στις δύο πλευρές. Λίγο πριν είναι έτοιμες, βουρτσίστε τις με μέλι και γαρνίρετε με αλατοπίπερο. Μαγειρέψτε για άλλο 1 λεπτό.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment