Σούπα από φουντούκι και σπαράγγια

Σούπα από φουντούκι και σπαράγγια

Υλικά

  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • ½ κούπα γλυκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου, σε φέτες
  • Λίγες νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 2 – ½ κούπες φρέσκα σπαράγγια, καθαρισμένα
  • 2 κούπες νερό
  • 1/3 κούπα ολόκληρα φουντούκια, ψητά
  • 2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • ½ κούπα γάλα αμυγδάλου χωρίς γλυκαντικά
  • 2 κ.γ. σόγια σως
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
  • Καθαρισμένα σπαράγγια, προαιρετικά

 

Εκτέλεση

Ζεστάνετε 2 κ.σ. νερό σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις νιφάδες πιπεριού. Μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να είναι μαλακά, για 4 – 5 λεπτά. Προσθέστε τα σπαράγγια και το νερό και βράστε τα. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία. Σιγοβράστε με κάλυμμα, μέχρι τα σπαράγγια να είναι τρυφερά, για 6 – 8 λεπτά. Αφαιρέστε τα από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν λίγο.

Τοποθετείστε τους ξηρούς καρπούς, το βασιλικό και τον χυμό λεμονιού σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε το μείγμα με τα σπαράγγια. Ανακατέψτε μέχρι να είναι ομοιογενές. Επιστρέψτε το στην κατσαρόλα. Προσθέστε το γάλα αμυγδάλου, τη σόγια και το αλάτι. Ζεστάνετε και προσέξτε να μην βράσετε τη σούπα. Αν θέλετε, γαρνίρετε με σπαράγγια.

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published