arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Σούπα από φουντούκι και σπαράγγια


Μια ποιοτική χορτοφαγική σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε!
Σούπα από φουντούκι και σπαράγγια

Vegetarian

Σούπα από φουντούκι και σπαράγγια


Σούπα από φουντούκι και σπαράγγια

Υλικά

  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • ½ κούπα γλυκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου, σε φέτες
  • Λίγες νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 2 – ½ κούπες φρέσκα σπαράγγια, καθαρισμένα
  • 2 κούπες νερό
  • 1/3 κούπα ολόκληρα φουντούκια, ψητά
  • 2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • ½ κούπα γάλα αμυγδάλου χωρίς γλυκαντικά
  • 2 κ.γ. σόγια σως
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
  • Καθαρισμένα σπαράγγια, προαιρετικά

 

Εκτέλεση

Ζεστάνετε 2 κ.σ. νερό σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις νιφάδες πιπεριού. Μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να είναι μαλακά, για 4 – 5 λεπτά. Προσθέστε τα σπαράγγια και το νερό και βράστε τα. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία. Σιγοβράστε με κάλυμμα, μέχρι τα σπαράγγια να είναι τρυφερά, για 6 – 8 λεπτά. Αφαιρέστε τα από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν λίγο.

Τοποθετείστε τους ξηρούς καρπούς, το βασιλικό και τον χυμό λεμονιού σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε το μείγμα με τα σπαράγγια. Ανακατέψτε μέχρι να είναι ομοιογενές. Επιστρέψτε το στην κατσαρόλα. Προσθέστε το γάλα αμυγδάλου, τη σόγια και το αλάτι. Ζεστάνετε και προσέξτε να μην βράσετε τη σούπα. Αν θέλετε, γαρνίρετε με σπαράγγια.

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.