Ψητά καρότα με αβοκάντο και δυόσμο
Υλικά
- 1 κ.γ. σπόρους κύμινο
- 3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- ¼ κούπας + επιπλέον έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά τσίλι, σε λεπτές φέτες
- 1 κομμάτι τζίντζερ 2,5 εκ. , ξεφλουδισμένο και τριμμένο
- Ανθός αλατιού
- 675 γτ. Μεσαία καρότα, καθαρισμένα και κομμένα οριζόντια, με το πάνω μέρος τους κομμένο κατά 2,5 εκ.
- 2 αβοκάντο, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- ½ κούπας φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το γκριλ σε μεσαία φωτιά. Ψήστε τους σπόρους κύμινου σε μικρό τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να είναι εύθραυστα, για 2 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν.
Βάλτε τους σπόρους κύμινου σε ένα ξύλο κοπής και λιώστε τους με το πίσω μέρος ενός μαχαιριού. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε χυμό λεμονιού και μέλι. Ενώστε ¼ κούπας λάδι μέχρι να ανακατευτεί καλά και προσθέστε την πιπεριά και το τζίντζερ. Γαρνίρετε με αλάτι. Αφήστε το να κάτσει μέχρι να έρθει η ώρα σερβιρίσματος. Αυτό θα δώσει χρόνο στις γεύσεις να απλωθούν καλύτερα.
Ενώστε τα καρότα με τις υπόλοιπες 2 κ.σ. λάδι σε μια λαδόκολλα. Γαρνίρετε με αλάτι. Ψήστε τα καρότα, γυρνώντας τα περιστασιακά μέχρι να ροδίσουν λίγο και να είναι τραγανά, για 14 – 18 λεπτά. Μεταφέρετε άμεσα τα καρότα στο μπολ με τη σως. Ανακατέψτε και γαρνίρετε με αλάτι.
Τοποθετείστε το αβοκάντο και τα καρότα σε μια πιατέλα. Περιχύστε από πάνω με τη σως και γαρνίρετε με δυόσμο. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή όσο είναι τα καρότα ζεστά.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment