Ψητά κολοκυθάκια με σως από γιαούρτι και λεμόνι

Ένα υπέροχο πιάτο χωρίς γλουτένη.

Υλικά

Ψητό κολοκυθάκι

Σως με λεμόνι, γιαούρτι, φέτα και δυόσμο

  • ½ κούπας γιαούρτι
  • Ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
  • ½ σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
  • ¼ κούπας τυρί φέτα, τριμμένο
  • ¼ κούπας φρέσκο δυόσμο
  • Πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • Ανθός αλατιού και μαύρο πιπέρι τριμμένο

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το γκριλ σε υψηλή φωτιά. Αλείψτε το κολοκυθάκι με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήστε με το κομμένο μέρος προς τα κάτω για 2 λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε το και ψήστε με το δέρμα προς τα κάτω για 3 – 4 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει σημάδια σχάρας. Αφαιρέστε από το γκριλ και μεταφέρετε σε μια πιατέλα. Στύψτε λεμόνι από πάνω.

Σε ένα μικρό μπολ ενώστε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο και ¼ κ.γ. αλάτι. Αλείψτε το γιαούρτι σε μια μεσαία πιατέλα σερβίρισματος και γαρνίρετε με κολοκυθάκι, φέτα, δυόσμο και νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Γαρνίρετε για να δοκιμάσετε και σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.loveandlemons.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post