Ψητά κολοκυθάκια με σως από γιαούρτι και λεμόνι
Ένα υπέροχο πιάτο χωρίς γλουτένη.
Υλικά
Ψητό κολοκυθάκι
- 3 μικρά – μεσαία κολοκυθάκια, κομμένα οριζόντια
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, για πασπάλισμα
- Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- Χυμός από 1 μικρό λεμόνι
Σως με λεμόνι, γιαούρτι, φέτα και δυόσμο
- ½ κούπας γιαούρτι
- Ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
- ½ σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- ¼ κούπας τυρί φέτα, τριμμένο
- ¼ κούπας φρέσκο δυόσμο
- Πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- Ανθός αλατιού και μαύρο πιπέρι τριμμένο
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το γκριλ σε υψηλή φωτιά. Αλείψτε το κολοκυθάκι με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήστε με το κομμένο μέρος προς τα κάτω για 2 λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε το και ψήστε με το δέρμα προς τα κάτω για 3 – 4 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει σημάδια σχάρας. Αφαιρέστε από το γκριλ και μεταφέρετε σε μια πιατέλα. Στύψτε λεμόνι από πάνω.
Σε ένα μικρό μπολ ενώστε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο και ¼ κ.γ. αλάτι. Αλείψτε το γιαούρτι σε μια μεσαία πιατέλα σερβίρισματος και γαρνίρετε με κολοκυθάκι, φέτα, δυόσμο και νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Γαρνίρετε για να δοκιμάσετε και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment