Ψητά γογγύλια με ελαιόλαδο και άνηθο

Μπορείτε να την προσαρμόσετε για σαλάτες, grain bowls και ομελέτες.

Υλικά

Γογγύλια

Λάδι με άνηθο

  • 2 κ.γ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού

Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιείτε ξύλινα καλαμάκια, βυθίστε τα στο νερό για τουλάχιστον μια ώρα πριν τη χρήση.

Για να φτιάξετε τα γογγύλια: βράστε μια κατσαρόλα με νερό σε υψηλή φωτιά. Προσθέστε τα γογγύλια και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Στραγγίστε, προσθέστε στο μπολ και ανακατέψτε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Προθερμάνετε το grill σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά. Περάστε τα γογγύλια στα καλαμάκια και ψήστε ελαφριά, για 2 – 3 λεπτά την κάθε πλευρά.

Για το λάδι από άνηθο: Ενώστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε. Πασπαλίστε λάδι από άνηθο πάνω από τα γογγύλια και σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://naturallyella.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post