Ψητά γογγύλια με ελαιόλαδο και άνηθο
Μπορείτε να την προσαρμόσετε για σαλάτες, grain bowls και ομελέτες.
Υλικά
Γογγύλια
- 1 μεγάλο γογγύλι, σε κύβους
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
Λάδι με άνηθο
- 2 κ.γ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
Εκτέλεση
Αν χρησιμοποιείτε ξύλινα καλαμάκια, βυθίστε τα στο νερό για τουλάχιστον μια ώρα πριν τη χρήση.
Για να φτιάξετε τα γογγύλια: βράστε μια κατσαρόλα με νερό σε υψηλή φωτιά. Προσθέστε τα γογγύλια και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Στραγγίστε, προσθέστε στο μπολ και ανακατέψτε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Προθερμάνετε το grill σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά. Περάστε τα γογγύλια στα καλαμάκια και ψήστε ελαφριά, για 2 – 3 λεπτά την κάθε πλευρά.
Για το λάδι από άνηθο: Ενώστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε. Πασπαλίστε λάδι από άνηθο πάνω από τα γογγύλια και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment