Ψητά γογγύλια με ελαιόλαδο και άνηθο

Ψητά γογγύλια με ελαιόλαδο και άνηθο

Μπορείτε να την προσαρμόσετε για σαλάτες, grain bowls και ομελέτες.

Υλικά

Γογγύλια

Λάδι με άνηθο

  • 2 κ.γ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού

Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιείτε ξύλινα καλαμάκια, βυθίστε τα στο νερό για τουλάχιστον μια ώρα πριν τη χρήση.

Για να φτιάξετε τα γογγύλια: βράστε μια κατσαρόλα με νερό σε υψηλή φωτιά. Προσθέστε τα γογγύλια και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Στραγγίστε, προσθέστε στο μπολ και ανακατέψτε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Προθερμάνετε το grill σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά. Περάστε τα γογγύλια στα καλαμάκια και ψήστε ελαφριά, για 2 – 3 λεπτά την κάθε πλευρά.

Για το λάδι από άνηθο: Ενώστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε. Πασπαλίστε λάδι από άνηθο πάνω από τα γογγύλια και σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://naturallyella.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published