Recipe ·
vegetarian ·
Ψητές ντομάτες με μυρωδικά
Μπορείτε να τις σερβίρετε με βότανα για ένα ωραίο καλοκαιρινό σνακ.
Υλικά
- 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Ανθό αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- Σερβίρισμα: ψιλοκομμένο θυμάρι, ρίγανη, ελαιόλαδο και θρυμματισμένη φέτα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία στους 205 C. Αφαιρέστε τα κοτσάνια από τις ντομάτες. Κόψτε τις ντομάτες στην μέση. Αλείψτε τις ελαφρά με ελαιόλαδο, ανθό αλατιού και πιπέρι.
Ψήστε το κάτω μέρος για 4 – 5 λεπτά μέχρι να είναι τρυφερό. Γυρίστε από την άλλη πλευρά με μια σπάτουλα και μετά μαγειρέψτε για άλλα 4 – 5 λεπτά μέχρι να γίνουν τρυφερές.
Γαρνίρετε με λίγο περισσότερο αλάτι και ελαιόλαδο. Σερβίρετε με φρέσκα βότανα και αν επιθυμείτε προσθέστε τυρί φέτα.
Leave a comment