Ψητό κολοκυθάκι και κόκκινο κρεμμύδι με φέτα
Για να σιγουρευτείτε ότι το πιάτο σας θα είναι αρκετά τραγανό, αφαιρέστε το από το γκριλ μόλις αποκτήσει σημάδια από το γκριλ.
Υλικά
- 1/3 κούπας + 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου, καλά τριμμένη
- ¼ κούπας ξύδι λευκού κρασιού
- 4 μεσαία κολοκυθάκια, κομμένα σε οριζόντιες φέτες 2 εκ.
- 1 μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε 8 φέτες
- 2 φύλλα δάφνης
- Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- 225 γρ. τυρί φέτρα, τριμμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 4 πιπεριές από βαζάκι, κομμένες οριζόντια
- Μια γενναιόδωρη δόση από νιφάδες κόκκινου πιπεριού
Εκτέλεση
Ετοιμάστε το γκριλ σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Ενώστε το σκόρδο, το ξύδι και ½ κούπας σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε.
Βάλτε το κολοκυθάκι, τα κρεμμύδια και τα φύλλα δάφνης στη λαδόκολλα μαζί με 3 κ.σ. λάδι για επικάλυψη. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετείστε το κολοκυθάκι και το κρεμμύδι στη σχάρα. Ψήστε μέχρι να εμφανιστούν οι γραμμές από το γκριλ, για περίπου 3 λεπτά. Γυρίστε και ψήστε και την άλλη πλευρά μέχρι να είναι τραγανά και να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους, για περίπου 2 λεπτά. Μεταφέρετε πίσω στην λαδόκολλα. Ψήστε το κρεμμύδι, γυρνώντας το περιστασιακά, μέχρι να είναι τρυφερό και να έχει ροδίσει στις άκρες, για περίπου 5 λεπτά. Μεταφέρετε πίσω στη λαδόκολλα.
Τοποθετείστε το κολοκυθάκι, το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης και τη φέτα σε μια πιατέλα και περιχύστε τη μαρινάδα από πάνω. Γαρνίρετε με τις πιπεριές και με το κόκκινο πιπέρι. Αφήστε το για 15 λεπτά έως 1 ώρα να κάτσει πριν το σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment