Ψητό κολοκυθάκι πάνω σε ψωμί με σκόρδο

Ψητό κολοκυθάκι πάνω σε ψωμί με σκόρδο

Υλικά

Εκτέλεση

Κόψτε το κολοκυθάκι και την καλοκαιρινή κολοκύθα οριζόντια. Αλείψτε τα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Ψήστε σε μεσαία προς υψηλή φωτιά μέχρι να είναι τρυφερά, 3 λεπτά την κάθε πλευρά.

Ανακατέψτε τα κρεμμύδια με 1 κ.γ. ελαιόλαδο και ψήστε, ενώ τα ανακατεύετε περιστασιακά μέχρι να μαλακώσουν. Μεταφέρετε σε μεγάλο ξύλο κοπής και κόψτε σε κομμάτια.

Χωρίστε το ψωμί και ψήστε το για 1 λεπτό την κάθε πλευρά. Στη συνέχεια τρίψτε την κάθε πλευρά με μια σκελίδα σκόρδου και βουρτσίστε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Αλείψτε το τυρί σε κάθε πλευρά και γαρνίρετε με κολοκυθάκι, κολοκύθα και κρεμμύδια. Στύψτε λεμόνι από πάνω και πασπαλίστε με κ.σ. ελαιόλαδο.

Συνταγή: https://www.womansday.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published