Ψητό κολοκυθάκι πάνω σε ψωμί με σκόρδο
Υλικά
- 3 μικρά κολοκυθάκια
- 2 κίτρινες μικρές καλοκαιρινές κολοκύθες
- 3 κ.σ. + 1 κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- ½ κ.γ. πιπέρι
- 1 ματσάκι κρεμμύδια
- 1 ψωμί ολικής άλεσης
- 1 σκελίδα σκόρδου
- ½ κούπα τυρί ρικότα
- ½ λεμόνι
Εκτέλεση
Κόψτε το κολοκυθάκι και την καλοκαιρινή κολοκύθα οριζόντια. Αλείψτε τα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Ψήστε σε μεσαία προς υψηλή φωτιά μέχρι να είναι τρυφερά, 3 λεπτά την κάθε πλευρά.
Ανακατέψτε τα κρεμμύδια με 1 κ.γ. ελαιόλαδο και ψήστε, ενώ τα ανακατεύετε περιστασιακά μέχρι να μαλακώσουν. Μεταφέρετε σε μεγάλο ξύλο κοπής και κόψτε σε κομμάτια.
Χωρίστε το ψωμί και ψήστε το για 1 λεπτό την κάθε πλευρά. Στη συνέχεια τρίψτε την κάθε πλευρά με μια σκελίδα σκόρδου και βουρτσίστε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Αλείψτε το τυρί σε κάθε πλευρά και γαρνίρετε με κολοκυθάκι, κολοκύθα και κρεμμύδια. Στύψτε λεμόνι από πάνω και πασπαλίστε με κ.σ. ελαιόλαδο.
Συνταγή: https://www.womansday.com/
Leave a comment