Ψητή quesadilla με κύμινο, λεμόνι και κολοκυθάκι
Μπορείτε να προσθέσετε κολοκύθα και μελιτζάνα αντί για κολοκυθάκι.
Υλικά
- ½ μεσαίο κολοκυθάκι
- ½ κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. κύμινο
- ¼ κ.γ. νιφάδες τσίλι
- ½ χυμό και ξύσμα λεμονιού
- ½ κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 55-70 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
- 2 – 4 τορτίγιες ολικής άλεσης
Εκτέλεση
Κόψτε το κολοκυθάκι σε φέτες και τοποθετείστε σε ένα μεγάλο μπολ. Ενώστε ½ κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.γ. κύμινο, ¼ κ.γ. νιφάδες τσίλι, ½ ξύσμα/χυμό λεμονιού και ½ κ.σ. μέλι. Περιχύστε πάνω από το κολοκυθάκι, καλύψτε και αφήστε για 30 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο για μαγείρεμα, ζεστάνετε σε μεσαία φωτιά το γκριλ. Τοποθετείστε τα κομμάτια στο γκριλ και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, για 2 – 3 λεπτά. Αφαιρέστε από τη ζέστη και κόψτε σε λεπτές – μικρές λωρίδες. Τοποθετείστε τις λωρίδες μέσα στις τορτίγιες και πασπαλίστε με μοντσαρέλα.
Επιστρέψτε στο γκριλ και ψήστε κάθε πλευρά μέχρι να είναι τραγανή και το τυρί να λιώσει. Σερβίρετε, αν θέλετε, με μείγμα γιαουρτιού, χυμό λεμονιού και κόλιανδρο.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment