arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Ψητό χαλούμι με καρπούζι, βασιλικό, δυόσμο και λάδι


Ένα απόλυτα καλοκαιρινό πιάτο που συνδυάζει υπέροχα το χαλούμι με το καρπούζι και τον βασιλικό.
Ψητό χαλούμι με καρπούζι, βασιλικό, δυόσμο και λάδι

Vegetarian

Ψητό χαλούμι με καρπούζι, βασιλικό, δυόσμο και λάδι


Ψητό χαλούμι με καρπούζι, βασιλικό, δυόσμο και λάδι

Υλικά

  • ½ κούπας φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο + λίγο έξτρα για γαρνίρισμα
  • 1 σκελίδα σκόρδου, καλά ψιλοκομμένη
  • ½ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο + έξτρα
  • Ανθός αλατιού και φρέσκο μαύρο τριμμένο πιπέρι
  • 340 γρ. ντοματίνια
  • 1 πακέτο χαλούμι (240 γρ), κομμένο οριζόντια σε 8 φέτες
  • 6 μικρά κομμάτια καρπουζιού, σε τριγωνικό σχήμα

Εκτέλεση

Ψήστε το γκριλ σε υψηλή φωτιά. Πολτοποιήστε το βασιλικό, 3 κ.σ. δυόσμο και το σκόρδο σε ένα μπλέντερ. Καθώς τρέχει η μηχανή του μπλέντερ, προσθέστε ½ κούπας λάδι. Βάλτε ένα στραγγιστήρι πάνω από ένα μικρό μπολ. Στραγγίστε πιέζοντας όλα τα υγρά. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι.

Αν χρησιμοποιείται σχάρα γκριλ, λαδώστε την λίγο. Περιχύστε 2 κ.σ. από το μείγμα βασιλικού – λαδιού πάνω στις ντομάτες και προσθέστε τυρί. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Ψήστε τις ντομάτες, γυρνώντας τις περιστασιακά μέχρι να πάρουν το σωστό χρώμα, για περίπου 4 λεπτά.

Ψήστε το τυρί μέχρι να ροδίσει καλά σε διάφορα σημεία και να αρχίσει να λιώνει, για περίπου 45 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά.

Τοποθετείστε το καρπούζι πάνω στην πιατέλα. Προσθέστε από πάνω το τυρί και τις ντομάτες. Περιχύστε το υπόλοιπο λάδι με βότανα και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο δυόσμο.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.bonappetit.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.