Ψητό χαλούμι με καρπούζι, βασιλικό, δυόσμο και λάδι

Ψητό χαλούμι με καρπούζι, βασιλικό, δυόσμο και λάδι

Υλικά

  • ½ κούπας φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο + λίγο έξτρα για γαρνίρισμα
  • 1 σκελίδα σκόρδου, καλά ψιλοκομμένη
  • ½ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο + έξτρα
  • Ανθός αλατιού και φρέσκο μαύρο τριμμένο πιπέρι
  • 340 γρ. ντοματίνια
  • 1 πακέτο χαλούμι (240 γρ), κομμένο οριζόντια σε 8 φέτες
  • 6 μικρά κομμάτια καρπουζιού, σε τριγωνικό σχήμα

Εκτέλεση

Ψήστε το γκριλ σε υψηλή φωτιά. Πολτοποιήστε το βασιλικό, 3 κ.σ. δυόσμο και το σκόρδο σε ένα μπλέντερ. Καθώς τρέχει η μηχανή του μπλέντερ, προσθέστε ½ κούπας λάδι. Βάλτε ένα στραγγιστήρι πάνω από ένα μικρό μπολ. Στραγγίστε πιέζοντας όλα τα υγρά. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι.

Αν χρησιμοποιείται σχάρα γκριλ, λαδώστε την λίγο. Περιχύστε 2 κ.σ. από το μείγμα βασιλικού – λαδιού πάνω στις ντομάτες και προσθέστε τυρί. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Ψήστε τις ντομάτες, γυρνώντας τις περιστασιακά μέχρι να πάρουν το σωστό χρώμα, για περίπου 4 λεπτά.

Ψήστε το τυρί μέχρι να ροδίσει καλά σε διάφορα σημεία και να αρχίσει να λιώνει, για περίπου 45 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά.

Τοποθετείστε το καρπούζι πάνω στην πιατέλα. Προσθέστε από πάνω το τυρί και τις ντομάτες. Περιχύστε το υπόλοιπο λάδι με βότανα και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο δυόσμο.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.bonappetit.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published