arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Ψητές μελιτζάνες με λεμόνι και σουσάμι


Οι μελιτζάνες είναι ένα φαγητό ιδιαίτερα αγαπητό στην Ελλάδα.
Ψητές μελιτζάνες με λεμόνι και σουσάμι

Vegetarian

Ψητές μελιτζάνες με λεμόνι και σουσάμι


Ψητές μελιτζάνες με λεμόνι και σουσάμι

Σε αυτή τη συνταγή έχει συνδυαστεί υπέροχα με το λεμόνι και το σουσάμι.

Υλικά

  • 3 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 – ½ κ.γ. σόγια σως
  • 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
  • ½ κ.γ. φρέσκκο τζίντζερ, τριμμένο ή ¼ κ.γ. σκόνη τζίντζερ
  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι
  • 1 μεσαία μελιτζάνα, κομμένη οριζόντια σε φέτες 2 εκ.
  • 2 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
  • 1/8 κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • Πράσινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • Σπόρους σουσαμιού

 

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ ενώστε τα 7 πρώτα υλικά μέχρι να έχουν αναμειχθεί καλά. Βουρτσίστε με 2 κ.σ. μείγμα χυμού πάνω από τις μελιτζάνες. Ψήστε, ενώ τις έχετε καλύψει, σε μεσαία φωτιά μέχρι να είναι τρυφερές, για 4 – 6 λεπτά την κάθε πλευρά.

Μεταφέρετε την μελιτζάνα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Προσθέστε μέλι και νιφάδες πιπεριού στο μείγμα χυμού. Περιχύστε πάνω από την μελιτζάνα. Γαρνίρετε με πράσινο κρεμμύδι και σουσάμι.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.tasteofhome.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.