Ψητές μελιτζάνες με λεμόνι και σουσάμι
Σε αυτή τη συνταγή έχει συνδυαστεί υπέροχα με το λεμόνι και το σουσάμι.
Υλικά
- 3 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 – ½ κ.γ. σόγια σως
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- ½ κ.γ. φρέσκκο τζίντζερ, τριμμένο ή ¼ κ.γ. σκόνη τζίντζερ
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- 1/8 κ.γ. πιπέρι
- 1 μεσαία μελιτζάνα, κομμένη οριζόντια σε φέτες 2 εκ.
- 2 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 1/8 κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- Πράσινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- Σπόρους σουσαμιού
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ ενώστε τα 7 πρώτα υλικά μέχρι να έχουν αναμειχθεί καλά. Βουρτσίστε με 2 κ.σ. μείγμα χυμού πάνω από τις μελιτζάνες. Ψήστε, ενώ τις έχετε καλύψει, σε μεσαία φωτιά μέχρι να είναι τρυφερές, για 4 – 6 λεπτά την κάθε πλευρά.
Μεταφέρετε την μελιτζάνα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Προσθέστε μέλι και νιφάδες πιπεριού στο μείγμα χυμού. Περιχύστε πάνω από την μελιτζάνα. Γαρνίρετε με πράσινο κρεμμύδι και σουσάμι.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment