Ψητές μελιτζάνες με σκόρδο, μαϊντανό και φέτα

Υλικά:

Μεθοδος:

Προθερμαίνουμε τη σχάρα.

Με ένα μικρό μαχαίρι κόψτε τις μελιτζάνες στη μέση και αφαιρείτε ψίχα περίπου 1,5 εκατοστό. Κάντε 4 επιφανειακές εσοχές στην κάθε μελιτζάνα.

Ψήστε τις μελιτζάνες για περίπου 20 λεπτά, γυρνώντας τις κάθε 5-7 λεπτά μέχρι να πάρουν από πάνω χρώμα και να μαλακώσουν. Στη συνέχεια μεταφέρετε τις μελιτζάνες σε μια πιατέλα και αφήστε τις να κρυώσουν για 2 λεπτά.  

Με ένα μικρό μαχαίρι αφαιρέστε τη φλούδα τους κάνοντας 4 λεπτές λωρίδες. Χωρίς να φτάσετε στο τέλος της μελιτζάνας, κόψτε τις απαλά και χωρίστε τις ώστε να έχετε δύο οριζόντια κομμάτια που ενώνονται στο τέλος.  

Ρίξτε πάνω από τις μελιτζάνες τις σκελίδες σκόρδου, το μαϊντανό και λάδι και χτυπήστε με ένα μικρό κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν καλά. Στη συνέχεια ρίξτε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι  και τρίψτε φέτα στην κορυφή της κάθε μελιτζάνας. Αν προτιμάτε ρίξτε λίγο ακόμα λάδι στο τέλος.

Σερβίρεται ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με λίγο στυμμένο λεμόνι από πάνω.

Συνταγή: https://www.bbc.co.uk/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post