Ψητές μελιτζάνες με σκόρδο, μαϊντανό και φέτα
Υλικά:
- 4 μελιτζάνες μεγάλουμεγέθους
- 1-2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- Μια χούφτα ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 5-6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο λάδι
- Ανθός αλατιού & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 150g φέτα
- Λεμόνια για σερβίρισμα
Μεθοδος:
Προθερμαίνουμε τη σχάρα.
Με ένα μικρό μαχαίρι κόψτε τις μελιτζάνες στη μέση και αφαιρείτε ψίχα περίπου 1,5 εκατοστό. Κάντε 4 επιφανειακές εσοχές στην κάθε μελιτζάνα.
Ψήστε τις μελιτζάνες για περίπου 20 λεπτά, γυρνώντας τις κάθε 5-7 λεπτά μέχρι να πάρουν από πάνω χρώμα και να μαλακώσουν. Στη συνέχεια μεταφέρετε τις μελιτζάνες σε μια πιατέλα και αφήστε τις να κρυώσουν για 2 λεπτά.
Με ένα μικρό μαχαίρι αφαιρέστε τη φλούδα τους κάνοντας 4 λεπτές λωρίδες. Χωρίς να φτάσετε στο τέλος της μελιτζάνας, κόψτε τις απαλά και χωρίστε τις ώστε να έχετε δύο οριζόντια κομμάτια που ενώνονται στο τέλος.
Ρίξτε πάνω από τις μελιτζάνες τις σκελίδες σκόρδου, το μαϊντανό και λάδι και χτυπήστε με ένα μικρό κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν καλά. Στη συνέχεια ρίξτε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τρίψτε φέτα στην κορυφή της κάθε μελιτζάνας. Αν προτιμάτε ρίξτε λίγο ακόμα λάδι στο τέλος.
Σερβίρεται ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με λίγο στυμμένο λεμόνι από πάνω.
Συνταγή: https://www.bbc.co.uk/
Leave a comment