Βελουτέ σούπα αρακά με σχοινόπρασο

Στο τέλος της κάνετε και ένα όμορφο γαρνίρισμα με κρουτόν και σχοινόπρασο!  

Υλικά

  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • Φρέσκα σχοινόπρασα με το άνθος τους για γαρνίρισμα
  • 2 ¾ κούπες νερό
  • 285 γρ. φρέσκος ή κατεψυγμένος αρακάς
  • ¾ κούπα γιαούρτι

 

Μέθοδος

Ζεσταίνετε λίγο νερό σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, σε μεσαία φωτιά. Βάλτε μέσα τους κύβους ψωμιού και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα ώστε να ψηθούν όλες οι πλευρές. Κάντε το αυτό για περίπου 4 λεπτά και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρετε το ψωμί σε μια πιατέλα να κρυώσει.

Αφαιρέστε το άνθος από τα σχοινόπρασα και ψιλοκόψτε το πράσινο μέρος.

Ζεστάνετε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε υψηλή φωτιά ως που να αρχίσει να σιγοβράζει. Προσθέστε τον αρακά και μαγειρέψτε μέχρι το χρώμα να είναι λαμπερό πράσινο, για περίπου 8 – 10 λεπτά. Αφαιρέστε από τη ζέστη και χρησιμοποιώντας ένα blender ανακατέψτε το υλικό. Προσθέστε και το γιαούρτι και συνεχίστε να αναμειγνύετε στο blender μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα. Επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να είναι έτοιμο να το σερβίρετε.

Βάλτε τη σούπα σε μπολς και γαρνίρετε με τα σπιτικά κρουτόν και περιχύστε από πάνω λίγο ελαιόλαδο. Γαρνίρετε με πιπέρι, το σχοινόπρασο και το άνθος του!

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.acouplecooks.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post