Πράσινα φασολάκια, με σκορδάτο γιαούρτι και καρύδια
Υλικά
Πράσινα φασόλια
- 225 γρ. πράσινα φασολάκια
- 1/3 κούπας θρυμματισμένα καρύδια, ψητά
Σως γιαουρτιού
- 2 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- ¼ κούπας ελληνικό γιαούρτι
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 – 2 πρέζες ανθό αλατιού
Εκτέλεση
Βάλτε σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό και βράστε. Κόψτε τις άκρες από τα πράσινα φασολάκια και βάλτε τα στο νερό. Μαγειρέψτε τα μέχρι τα φασόλια να αποκτήσουν ένα λαμπερό πράσινο χρώμα, για 4 λεπτά περίπου. Μεταφέρετε τα φασολάκια σε μια κούπα με παγωμένο νερό και αφήστε το εκεί.
Τοποθετείστε τα πράσινα λαχανικά σε ένα μπολ μαζί με τα θρυμματισμένα καρύδια. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ενώστε τα υλικά για το dressing και ανακατέψτε μέχρι να τα ενώσετε. Περιχύστε πάνω από τα πράσινα φασόλια και ανακατέψτε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment