Ελληνικά γεμιστά μανιτάρια Πορτομπέλο
Σερβίρετε μαζί το ψάρι σας ή μαζί με σαλάτα ως ένα vegetarian γεύμα.
Υλικά
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- ½ κ.γ. πιπέρι, χωρισμένο
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- 4 μανιτάρια Πορτομπέλο, καθαρισμένα χωρίς τις ρίζες
- 1 κούπα σπανάκι, ψιλοκομμένο
- ½ κούπας ντοματίνια, κομμένα
- 1/3 κούπας τυρί φέτα, τριμμένο
- 2 κ.σ. ελιές Καλαμών
- 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς C.
Ενώστε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σκόρδο, ¼ κ.γ. πιπέρι και αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα σιλικόνης και καλύψτε τα μανιτάρια με ελαιόλαδο. Τοποθετείστε τα σε μια λαδόκολλά και ψήστε τα μέχρι να είναι μαλακά, για 8 – 10 λεπτά.
Την ίδια ώρα, συνδυάστε σπανάκι, ντομάτες, φέτα, ελιές, ρίγανη και 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεσαίο μπολ. Μόλις τα μανιτάρια είναι αρκετά απαλά, αφαιρέστε τα από τον φούρνο και γεμίστε τα με το μείγμα σπανακιού. Ψήστε μέχρι οι ντομάτες να είναι έτοιμες για περίπου 10 λεπτά.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment