arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Ελληνικά γεμιστά μανιτάρια Πορτομπέλο


Ένα μείγμα από ντομάτες, σπανάκι, φέτα, ελιές και φρέσκια ρίγανη δίνει σε αυτά τα μανιτάρια μια υπέροχη Μεσογειακή γεύση.
Ελληνικά γεμιστά μανιτάρια Πορτομπέλο

Vegetarian

Ελληνικά γεμιστά μανιτάρια Πορτομπέλο


Ελληνικά γεμιστά μανιτάρια Πορτομπέλο

Σερβίρετε μαζί το ψάρι σας ή μαζί με σαλάτα ως ένα vegetarian γεύμα.

Υλικά

  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
  • ½ κ.γ. πιπέρι, χωρισμένο
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
  • 4 μανιτάρια Πορτομπέλο, καθαρισμένα χωρίς τις ρίζες
  • 1 κούπα σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • ½ κούπας ντοματίνια, κομμένα
  • 1/3 κούπας τυρί φέτα, τριμμένο
  • 2 κ.σ. ελιές Καλαμών
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς C.

Ενώστε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σκόρδο, ¼ κ.γ. πιπέρι και αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα σιλικόνης και καλύψτε τα μανιτάρια με ελαιόλαδο. Τοποθετείστε τα σε μια λαδόκολλά και ψήστε τα μέχρι να είναι μαλακά, για 8 – 10 λεπτά.

Την ίδια ώρα, συνδυάστε σπανάκι, ντομάτες, φέτα, ελιές, ρίγανη και 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεσαίο μπολ. Μόλις τα μανιτάρια είναι αρκετά απαλά, αφαιρέστε τα από τον φούρνο και γεμίστε τα με το μείγμα σπανακιού. Ψήστε μέχρι οι ντομάτες να είναι έτοιμες για περίπου 10 λεπτά.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: http://www.eatingwell.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.