Sushi ελληνικής σαλάτας
Δοκιμάστε αυτό το sushi ελληνικής σαλάτας και απολαύστε μια υπέροχη καλοκαιρινή γεύση.
Υλικά
- 1 αγγούρι
- ½ κούπας ελληνικό γιαούρτι (120 γρ)
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού (10 ml)
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
- Ανθός αλατιού και πιπέρι για τη γεύση
- ½ πιπεριά κέρατο, σε κομμάτια
- ¼ κούπας κόκκινο κρεμμύδι, σε φέτες (30 γρ.)
- ¼ κούπας τυρί φέτα, τριμμένο (30 γρ.)
Εκτέλεση
Αφαιρέστε το τέλος από τα αγγουράκια και αφαιρέστε και τη φλούδα τους. Κόψτε το αγγούρι σε λεπτές φέτες. Στεγνώστε το αγγούρι με χαρτί κουζίνας και αφήστε το να κάτσει καθώς φτιάχνετε το τζατζίκι.
Φτιάξτε το τζατζίκι ενώνοντας το γιαούρτι, το λεμόνι, το σκόρδο, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
Αλείψτε το τζατζίκι πάνω στη φέτα αγγουριού. Γαρνίρετε με πιπέρι, κρεμμύδι και φέτα. Τυλίξτε τα ρολά και «κλείστε» τα με μια οδοντογλυφίδα. Συνεχίστε το ίδιο μέχρι να έχετε ετοιμάσει όλα τα υλικά.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment