Ελληνική σαλάτα με μακαρόνια ολικής αλέσεως
Υλικά
- 226 γρ. πένες ολικής αλέσεως
- 2 μεσαίες ντομάτες, κομμένες σε κύβους (περίπου 1 κούπα)
- 1/3 κούπα ψητές κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές κέρατο, χοντροκομμένες
- 2 κ.σ. κάπαρη, στραγγισμένη
- ¼ κούπα ελιές Καλαμών, κομμένες στην μέση
- ¼ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- ½ κ.γ. ρίγανη
- Ανθό αλατιού και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
- ½ κούπα βασιλικό
- ¼ κούπα τυρί φέτα
Μέθοδος
Παίρνετε μια μεσαία κατσαρόλα και βάζετε νερό να βράσει. Προσθέτετε μια γενναία δόση από ανθό αλατιού και μαγειρεύετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε και αφήστε τα να κρυώσουν.
Καθώς μαγειρεύετε τα μακαρόνια, βάλτε σε ένα μικρό δοχείο ή βάζο το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το σκόρδο, τη ρίγανη, τον ανθό αλατιού και το μαύρο πιπέρι και ανακινήστε καλά. Προσθέστε τις ντομάτες, τις πιπεριές, την κάπαρη και τις ελιές σε ένα μεσαίο μπολ και περιχύστε από πάνω το dressing. Αφήστε το για 15 λεπτά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις.
Προσθέστε τα μακαρόνια στο μείγμα λαχανικών και ανακατέψτε. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα ανθό αλατιού και μαύρο πιπέρι και να γαρνίρετε με τριμμένη φέτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης λίγο ακόμα ωμό ελαιόλαδο. Σερβίρετε και απολαύστε!
Συνταγή: https://www.foodiecrush.com/
Leave a comment