Ψητά λαχανάκια Βρυξελλών με σκόρδο και παρμεζάνα
Υλικά
- 450 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, χωρίς το κάτω μέρος και κομμένα στην μέση
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- 2 κ.γ. φρέσκος χυμός λεμονιού
- Ανθός αλατιού και μαύρο πιπέρι
- ½ κούπα φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα
- Garlic parmesan roasted Brussel sprouts
Μέθοδος
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 204 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε τα λαχανάκια Βρυξελλών, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, τον ανθό αλατιού και το πιπέρι.
Ανακατέψτε τα πάντα καλά. Απλώστε το μείγμα με τα λαχανάκια Βρυξελλών σε ένα φύλλο ψησίματος σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Μην ξεχάσετε να τα ανακατέψετε μια φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι τα λαχανάκια να ροδίσουν στις άκρες. Πριν σερβίρετε, γαρνίρετε με τυρί παρμεζάνα.
Συνταγή: https://www.primaverakitchen.com/
Leave a comment