Ψητά λαχανάκια Βρυξελλών με σκόρδο και παρμεζάνα

Υλικά

  • 450 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, χωρίς το κάτω μέρος και κομμένα στην μέση
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 2 κ.γ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • Ανθός αλατιού και μαύρο πιπέρι
  • ½ κούπα φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα
  • Garlic parmesan roasted Brussel sprouts

 

Μέθοδος

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 204 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε τα λαχανάκια Βρυξελλών, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, τον ανθό αλατιού και το πιπέρι.

Ανακατέψτε τα πάντα καλά. Απλώστε το μείγμα με τα λαχανάκια Βρυξελλών σε ένα φύλλο ψησίματος σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Μην ξεχάσετε να τα ανακατέψετε μια φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι τα λαχανάκια να ροδίσουν στις άκρες. Πριν σερβίρετε, γαρνίρετε με τυρί παρμεζάνα.

Συνταγή: https://www.primaverakitchen.com/

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post