Φριτάτα με φέτα και σπανάκι
Αποτελεί μια υπέροχη και υγιεινή επιλογή για brunch αλλά και για ένα εύκολο δείπνο για το Σαββατοκύριακο.
Υλικά:
- 8 αυγά
- ¼ κούπα γάλα
- 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- ½ κ.γ. άνηθος
- ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- ½ κ.γ. πάπρικα
- ¼ κ.γ. baking powder (προαιρετικό)
- 1 πρέζα ανθό αλατιού
- 170 γρ. παγωμένο σπανάκι, ψιλοκομμένο, αποψυγμένο και στραγγισμένο (χωρίς καθόλου νερό)
- ½ κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κούπα φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 3 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 3 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- 80 γρ. τριμμένη φέτα
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
Μέθοδος:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 375 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε τα αυγά, τα μπαχαρικά, το baking powder και το αλάτι.
Προσθέστε το σπανάκι και όλα τα υπόλοιπα συστατικά στο μείγμα αυγών. Ανακατέψτε καλά.
Σε μια κατσαρόλα 12 ιντσών (ή το τηγάνι που είναι ασφαλές για το φούρνο) θερμαίνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει αλλά όχι να καεί. Ρίξτε το μίγμα των αυγών. Κουνήστε την κατσαρόλα για να επιτρέψετε το μίγμα των αυγών να εξαπλωθεί καλά.
Μαγειρέψτε σε μεσαία υψηλή θερμοκρασία για περίπου 4 λεπτά. Μεταφέρετε στο θερμαινόμενο φούρνο για να τελειώσετε το μαγείρεμα (ψήνετε για 8 λεπτά ή έως ότου μαγειρευτούν τα αυγά και η κορυφή είναι σταθερή και δεν τρέχει πλέον).
Σερβίρετε με αγγουράκι, ντομάτα και δυόσμο!
Leave a comment