Ομελέτα με φέτα και σπανάκι

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 6 μεγάλα αυγά
  • ¼ κούπα μείγμα γάλα και γιαούρτι
  • 1 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού
  • ¼ κ.γ. φρέσκο μαύρο πιπέρι, τριμμένο
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ μεσαίο κίτρινο κρεμμύδι, σε κύβους
  • 4 κούπες baby σπανάκι
  • 1 κούπα τυρί φέτα, τριμμένο

 

Εκτέλεση

Τοποθετείστε το ράφι στην μέση του φούρνου και προθερμάνετέ τον στους 205 βαθμούς C.

Τοποθετείστε τα αυγά, το μείγμα γιαουρτιού με γάλα, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεσαίο μπολ και ενώστε. Αφήστε το στην άκρη.

Στη συνέχεια, ζεστάνετε λίγο νερό σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να γίνει τρυφερό για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε μέχρι να έχουν εξατμιστεί τα υγρά τους. Για φρέσκο σπανάκι, αυτό θέλει περίπου 3 λεπτά. Απλώστε το σε μια ίσια στρώση στο τηγάνι και προσθέστε το τυρί.

Ρίξτε από πάνω το μείγμα αυγών. Κουνήστε το τηγάνι με τρόπο ώστε τα αυγά να απλωθούν παντού και αφήστε να μαγειρευτεί χωρίς να το χαλάσετε μέχρι το κάτω μέρος να αρχίσει να παίρνει χρώμα, για περίπου 2 λεπτά.

Μεταφέρετε σε ένα ταψί στον φούρνο και ψήστε μέχρι τα αυγά να είναι έτοιμα, για περίπου 8 – 10 λεπτά. Μπορείτε να ελέγξετε κόβοντας ένα μικρό κομμάτι. Αν τα αυγά σας έχουν ψηθεί καλά, τότε βγάλτε την ομελέτα από τον φούρνο, αφήστε την να κρυώσει για 5 λεπτά, κόψτε σε φέτες και σερβίρετε όσο είναι ζεστή.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.thekitchn.com/

Image credit: Joe Lingeman


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post