Μάραθος με λεμόνι και ραπανάκια και σαλάτα kale με βότανα και φέτα

Μπορείτε να τη φτιάξετε από νωρίς και να κρατηθεί έως και 3 ημέρες στο ψυγείο σε αεροστεγές σκεύος.

Υλικά

  • 8 μεγάλα φύλλα kale
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2 κούπες φασολάκια, πλυμένο με καθαρισμένες άκρες
  • 3 κούπες μάραθο, ψιλοκομμένο
  • 5 κόκκινα ραπανάκια, σε λεπτές φέτες
  • 1/3 κούπας φύλλα μαϊντανό
  • 1/3 κούπας φύλλα δυόσμου
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Ανθός αλατιού, για τη γεύση
  • Μαύρο πιπέρι, για τη γεύση

 

Εκτέλεση

Αφαιρέστε τις ρίζες από το kale και ψιλοκόψτε τα φύλλα σε λωρίδες. Τοποθετείτε τα σε ένα μεγάλο μπολ και χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ανακατέψτε για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να έχουν ένα σκούρο πράσινο χρώμα.

Κόψτε κάθε φασολάκι στην μέση, διαγώνια μέχρι να βρείτε τον αρακά μέσα. Προσθέστε τα μαζί με τον μάραθο και τα ραπανάκια στο μπολ μαζί με το kale.

Ψιλοκόψτε τον μάραθο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο και στην συνέχεια προσθέστε τα στο μπολ. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, βάλτε και τη φέτα μέσα στη σαλάτα και ανακατέψτε ελαφρά. Προσαρμόστε με αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://withfoodandlove.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post