Ψητά ρολά μελιτζάνας με τυρί και κεχρί
Αν το κεχρί δεν είναι διαθέσιμο, δοκιμάστε κινόα. Αν θέλετε να τα κάνετε vegan, αφαιρέστε το μέλι και αντικαταστήστε το τυρί κρέμα με χούμους.
Υλικά
Μελιτζάνα
- 4 κομμάτια σε πάχος 0,5 εκ.
- 1 κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
Γέμιση
- 50 γρ. τυρί κρέμα
- 2 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 1 κούπα μαγειρεμένο κεχρί
- 1 κ.γ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το γκριλ. Βουρτσίστε μια μελιτζάνα με ελαιόλαδο και ψήστε μέχρι να είναι τρυφερή, για 2 – 3 λεπτά. Αφαιρέστε από τη ζέστη και αφήστε να κρυώσουν λίγο.
Σε ένα μπολ, απλώστε το τυρί κρέμα και το μέλι. Σε ένα χωριστό μπολ ενώστε το κεχρί με τα βότανα, το κόκκινο κρεμμύδι, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Για να γεμίσετε τις μελιτζάνες ενώστε ¼ από το τυρί κρέμα από την μια πλευρά και προσθέστε ¼ από το κεχρί πάνω του. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά.
Leave a comment